Πυρκαγιά τεραστίων διαστάσεων στην Κίνα «κατάπιε» 27 πυροσβέστες (Video)
01.04.2019
13:24
Η πυρκαγιά που ξέσπασε -για αδιευκρίνιστους λόγους μέχρι στιγμής- εξαπλώθηκε άμεσα λόγω των θυελλωδών ανέμων, με αποτέλεσμα να σπεύσουν 689 πυροσβέστες αλλά οι 27 εξ αυτών παγιδεύτηκαν και «έσβησαν» την ώρα του καθήκοντος.
26 firefighters are confirmed to have died while battling a forest fire in Sichuan, China pic.twitter.com/vmXUxGhOGN
— China Xinhua News (@XHNews) April 1, 2019
Εκτός από τους πυροσβέστες, τρεις κάτοικοι της περιοχής που δεν πρόλαβαν -ή αρνήθηκαν- να εγκαταλείψουν, κατέληξαν επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης.
Οι πυροσβέστες συνεχίζουν να καταβάλλουν προσπάθειες για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά. Έχει επίσης ξεκινήσει η αναγνώριση των νεκρών από τους οικείους τους.
30 firefighters who were fighting a forest fire on Saturday in Liangshan Prefecture, SW China’s Sichuan, are missing after an abrupt change of wind direction caused the wildfire to spread rapidly. pic.twitter.com/bBmRMb3TIQ
— People’s Daily, China (@PDChina) April 1, 2019