search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 22:10
MENU CLOSE

LIVE η συνέντευξη τύπου Τσίπρα – Ζάεφ στα Σκόπια

02.04.2019 08:25
LIVE η συνέντευξη τύπου Τσίπρα - Ζάεφ στα Σκόπια - Media

 

Συνέντευξη τύπου δίνουν μετά τη μεταξύ τους συνάντηση στα Σκόπια, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Βορειομακεδόνας ομόλογός του, Ζόραν Ζάεφ.

Νωρίτερα τον πρωθυπουργό της Ελλάδας υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο των Σκοπίων η εκ των αντιπροέδρων της κυβέρνησης και υπουργός Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας Ραντμίλα Σεκερίνσκα και ο υπουργός Οικονομίας Κρέσνικ Μπεκτέσι.

Σε εξέλιξη είναι η κατ’ ιδίαν συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η συνεδρίαση του πρώτου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών.

 

Νωρίτερα τον πρωθυπουργό της Ελλάδας υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο των Σκοπίων η εκ των αντιπροέδρων της κυβέρνησης και υπουργός Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας Ραντμίλα Σεκερίνσκα και ο υπουργός Οικονομίας Κρέσνικ Μπεκτέσι.

Αμέσως μετά την υποδοχή στο αεροδρόμιο των Σκοπίων, η ελληνική αποστολή κατευθύνθηκε στο κτίριο της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, όπου θα έγινε η επίσημη υποδοχή, παρόντος του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ.

Ο Βορειομακεδόνας πρωθυπουργός επεφύλασσε θερμή υποδοχή στον Έλληνα ομόλογό του με selfies και πολλά χαμόγελα

Στις συναντήσεις είχαν σήμερα οι δύο πλευρές, εξετάστηκε και η υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών αν και το κύριο στίγμα που οι δύο πλευρές επιζητούν να αναδειχθεί είναι αυτό της οικονομικής συνεργασίας και των προοπτικών ανάπτυξης και από τις δύο πλευρές των συνόρων.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα, την Συμφωνία των Πρεσπών εξετάστηκαν ζητήματα που έχουν ανακύψει όπως τα εμπορικά σήματα που περιλαμβάνουν τον όρο «Μακεδονία» ή «μακεδονικός» και ήδη έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα οι οινοπαραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας.

 

 

Επιχειρηματική αποστολή

Ο πρωθυπουργός θα συνοδεύεται από πολυάριθμη επιχειρηματική αποστολή (πάνω από 80 εκπροσώπους επιχειρήσεων από όλη την Ελλάδα) που θα καλύπτει μεγάλο φάσμα τομέων όπως των κατασκευών, ενέργειας, τροφίμων, βιομηχανίας και νέων τεχνολογιών, ενώ θα πραγματοποιηθεί επιχειρηματικό φόρουμ, το οποίο θα χαιρετίσουν οι δύο Πρωθυπουργοί.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε με επιχειρηματίες από τη βόρεια Ελλάδα τόνισε ότι η ελληνική επιχειρηματικότητα μπορεί και οφείλει να παίξει ηγεμονικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη της Βόρειας Μακεδονίας μετά και τη θετική δυναμική που δημιούργησε η Συμφωνία των Πρεσπών.

Στόχος του φόρουμ είναι να διερευνηθούν οι δυνατότητες επέκτασης της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας και να υπογραφούν και σχετικές συμφωνίες μετά τις προοπτικές που άνοιξε η Συμφωνία των Πρεσπών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 22:10