search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:10
MENU CLOSE

Έξι μικρά ελληνικά νησιά για χαλάρωση – Γαλήνιες διακοπές μακριά από τα πάντα (Photos)

02.07.2019 15:54
Έξι μικρά ελληνικά νησιά για χαλάρωση – Γαλήνιες διακοπές μακριά από τα πάντα (Photos) - Media

 

Αν ανήκετε στην κατηγορία εκείνων που αναζητούν έναν πιο χαλαρωτικό τρόπο για να περάσουν τις διακοπές τους, με βουτιές σε ανέγγιχτες παραλίες και ράθυμες βόλτες σε ήσυχα λιμανάκια, τότε αυτό το θέμα σας αφορά.

Τα παρακάτω μικρά νησιά δεν υπόσχονται ούτε πολυτέλειες ούτε έντονη νυχτερινή ζωή, αλλά χαλαρούς ρυθμούς, αυθεντικές εμπειρίες και μια γαλήνη που δεν τη συναντάς εύκολα.

Χάλκη

Σε μικρή απόσταση δυτικά της Ρόδου, η Χάλκη είναι ένα μικρό νησί που κρύβει αληθινούς θησαυρούς. Το κουκλίστικο λιμάνι, το Νημποριό, με τα πολύχρωμα αρχοντικά σαν ζωγραφιά, το Χωριό- η έρημη σήμερα παλιά πρωτεύουσα- με το Φρούριο των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη και την απίστευτη θέα στο Καρπάθιο πέλαγος, αλλά και οι πανέμορφες παραλίες με τα πεντακάθαρα νερά υπόσχονται ήρεμες διακοπές που θα σας μείνουν αξέχαστες. Σε κάποιες παραλίες του νησιού μπορείτε να φτάσετε με τα πόδια, ενώ στις υπόλοιπες θα πάτε με καΐκι. Ο Πόνταμος είναι η πιο εύκολα προσβάσιμη (και η μόνη αμμώδης) παραλία του νησιού, ενώ αξίζει να επισκεφθείτε επίσης τα Φτενάγια, τα Κάνια, το Γιάλι και την παραλία Αρέτα.

Λειψοί

Ένα γραφικό, ήσυχο λιμανάκι και μερικές καταπληκτικές παραλίες αρκούν για αξέχαστες διακοπές στο νησί της θεάς Καλυψούς, που προσεγγίζεται εύκολα από την Πάτμο. Στους Λειψούς οι μέρες κυλάνε ήσυχα, με βουτιές σε υπέροχα νερά και βόλτες στα μονοπάτια του νησιού. Επισκεφθείτε την εκκλησία της Παναγιάς του Χάρου (γιορτάζει στις 23 Αυγούστου), περιηγηθείτε στην αρχαία ακρόπολη και στον αρχαίο οικισμό στη θέση Κουσέλιο και δοκιμάστε την τοπική κουζίνα και το περίφημο ντόπιο κρασί. Οι παραλίες Λιεντού, Κάμπος, Χοχλακούρα, Πλατύς Γιαλός, Μονοδένδρι και Κατσαδιά θα σας προσφέρουν ατέλειωτες ώρες χαλάρωσης.

Καστελόριζο

Σε απόσταση αναπνοής από τις τουρκικές ακτές, το Καστελόριζο είναι ιδανικός προορισμός για διακοπές απόλυτης χαλάρωσης. Ο μοναδικός οικισμός του νησιού βρίσκεται γύρω από το φυσικό λιμάνι και αποτελείται από τις συνοικίες Πηγάδια, Χωράφια και Μανδράκι. Τα αρχοντόσπιτα, εντυπωσιακά βαμμένα και αμφιθεατρικά χτισμένα γύρω από τη θάλασσα, αποτελούν αυθεντικά δείγματα παραδοσιακής δωδεκανησιακής αρχιτεκτονικής. Απλωτές παραλίες και αμμουδιές δεν έχει το Καστελόριζο, μόνο υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά για βουτιές από τα βράχια. Το Γαλάζιο Σπήλαιο, που μπορείτε να επισκεφτείτε μόνο με βάρκα, αλλά και το ερειπωμένο πια μεσαιωνικό κάστρο, είναι δύο από τα πιο γοητευτικά σημεία του νησιού. Μπορείτε επίσης να πάρετε το καραβάκι για το νησάκι Ρω με τη μικρή αμμώδη παραλία.

Ηρακλειά

Η Ηρακλειά με τους μόλις δύο οικισμούς της – τον Άγιο Γεώργιο, που αποτελεί το λιμάνι του νησιού, και την Παναγιά ή Χώρα – είναι το δυτικότερο νησί των Μικρών Κυκλάδων και αποτελεί ιδανική επιλογή για χαμηλών τόνων διακοπές. Όλα κυλούν αργά σε αυτό το νησάκι που διαθέτει υπέροχες παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά, μονοπάτια πεζοπορίας, αλλά και το μεγαλύτερο σπήλαιο των Κυκλάδων. Για εκείνους που προτιμούν τις αμμουδερές παραλίες, ο Άγιος Γεώργιος, με τα μεγάλα αρμυρίκια, το Λιβάδι, η Βορεινή Σπηλιά και η Αλιμιά, είναι οι καλύτερες επιλογές. Βοτσαλωτές είναι οι παραλίες Τουρκοπήγαδο, Αμμούδι του Μέριχα και Καρβουνόλακος, ενώ βραχώδεις είναι ο Ξυλομπάτης και η Βάλα.

Άγιος Ευστράτιος

Μακριά από τα φασαριόζικα νησιά και τις ορδές των τουριστών, ο Άγιος Ευστράτιος ή Άη Στράτης, ένα μικρό, ακριτικό νησί που μοιάζει να αιωρείται κάπου ανάμεσα στη Λέσβο, τη Σκύρο, τη Λήμνο και τις Σποράδες, θα σας γαληνέψει με την ατμόσφαιρά του και θα σας συνεπάρει με τις γραφικές γωνιές του. Γνωστό ως τόπος εξορίας, αποτελεί σήμερα έναν μικρό παράδεισο για όσους αναζητούν ήρεμες φυσιολατρικές διακοπές. Τα πάντα εδώ είναι συγκεντρωμένα στον ένα και μοναδικό οικισμό του, στο λιμάνι. Στον Άγιο Ευστράτιο θα απολαύσετε το μπάνιο σας σε κρυστάλλινα νερά στο Παχύ, στον Άγιο Δημήτριο, την Τρυπητή, το Φτελιό και το Λυδαριό, ενώ αξίζει να νοικιάστε βάρκα για να επισκεφτείτε και την παραλία Καραβοτσάκισμα με το πολύχρωμο βοτσαλάκι και τον εντυπωσιακό βράχο.

Διαπόντια Νησιά

Βρίσκονται στο δυτικότερο σημείο της χώρας, στα βορειοδυτικά της Κέρκυρας, και συγκεντρώνουν όλη την ομορφιά του Ιονίου στα λίγα τετραγωνικά τους. Στα Διαπόντια Νησιά (Οθωνοί, Ερείκουσα, Μαθράκι) η απόλυτη χαλάρωση είναι εξασφαλισμένη. Στους Οθωνούς θα κολυμπήσετε στην Άσπρη Άμμο- μία από τις ωραιότερες παραλίες του Ιονίου- και θα επισκεφτείτε με βαρκάκι την εντυπωσιακή σπηλιά της Καλυψούς. Στο Μαθράκι υπάρχουν οι παραλίες Πορτέλο και Απιδιές, ενώ τα μονοπάτια με την πλούσια βλάστηση είναι η χαρά του πεζοπόρου. Η Ερείκουσα είναι κατάφυτη από ελιές και κυπαρίσσια, ενώ έχει δύο παραλίες, το Πόρτο και το Μπραγκίνι. Τα Διαπόντια νησιά συνδέονται με την Kέρκυρα με δρομολόγια που εκτελούν καραβάκια από την πόλη της Κέρκυρας, το Σιδάρι και τον Άγιο Στέφανο.

Πηγή: reader.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:06