search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 20:50
MENU CLOSE

Τάρτα με βύσσινα

21.09.2019 12:34
tarta_0.jpeg

 

Μια πλούσια τάρτα με φρέσκα βύσσινα ή κεράσια και τραγανή κρέμα αμυγδάλου. Ρουστίκ γεύση.

ΥΛΙΚΑ

Βάση

  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδας (από το ψυγείο), κομμένο σε κύβους
  • 1 τεμ. αυγό
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Γέμιση

  • 125 γρ. βούτυρο αγελάδας σε κύβους
  • 125 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 125 γρ. αμύγδαλα λευκά αλεσμένα σε σκόνη
  • 2 τεμ. μεγάλα αυγά ή 3 μικρά
  • 25 γρ. Kirsch (διάφανο απόσταγμα από βύσσινα ή κεράσια – σε μεγάλα σουπερμάρκετ και κάβες)
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 600 γρ. βύσσινα (ή κεράσια), απύρηνα (καθαρό βάρος)

Βάση
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και τα ζυμώνουμε με το φτερό μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη, την οποία τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 1 ώρα στο ψυγείο. Έπειτα την ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χλστ. Μεταφέρουμε το φύλλο μέσα σε μια φόρμα τάρτας διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 4 εκ. και την πιέζουμε στα πλαϊνά, να εφαρμόσει καλά. Κόβουμε όση εξέχει από τα τοιχώματα (θα περισσέψει αρκετή ζύμη, περίπου η μισή. Αυτήν την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη διατηρούμε στο ψυγείο έως 15 μέρες ή στην κατάψυξη έως 1 μήνα, για να ξαναφτιάξουμε τάρτα μια άλλη μέρα).

Για να μη φουσκώσει η ζύμη, απλώνουμε από πάνω ένα κομμάτι πλαστική μεμβράνη καλύπτοντας τη ζύμη εντελώς. Γεμίζουμε την τάρτα με ρύζι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20 λεπτά (μη φοβάστε, η μεμβράνη δεν καίγεται). Αφαιρούμε τη μεμβράνη και το ρύζι και αφήνουμε να κρυώσει.

Γέμιση
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα το βούτυρο, την άχνη και τη σκόνη αμυγδάλου μέχρι να φουσκώσουν και να γίνει μια λευκή κρέμα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και το Kirsch συνεχίζοντας το χτύπημα άλλα 2-3 λεπτά. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με μια κουτάλα. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να ξεκουραστεί για αρκετές ώρες (ακόμα και όλη τη νύχτα).

Γεμίζουμε την προψημένη τάρτα με την κρέμα αμυγδάλου και απλώνουμε από πάνω τα φρέσκα βύσσινα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 45 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και όταν πρόκειται να σερβίρουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Πηγή: steliosparliaros.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 20:49