Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Νόστιμο, εύκολο και γρήγορο. Προσοχή το βούτυρο και το τυρί το βάζουμε, αφού αφαιρέσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά για να μη βγάλουν τα λάδια τους.
ΥΛΙΚΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Τοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Μόλις κάψει, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
2. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα καραμελώνουμε για 5-7 λεπτά.
3. Έπειτα, αδειάζουμε μέσα το ρύζι και το θυμάρι και ανακατεύουμε συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα, ώστε να μην κολλήσει το ρύζι στον πάτο της κατσαρόλας. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
4. Ύστερα, ρίχνουμε τον ζωμό σε δόσεις με μια κουτάλα. Περιμένουμε να απορροφηθεί η πρώτη δόση ζωμού, προτού ρίξουμε την επομένη.
5. Αμέσως μετά, ρίχνουμε μέσα το ζαμπόν και το καλαμπόκι και ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα.
6. Μόλις ετοιμαστεί το ριζότο, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την παρμεζάνα, το βούτυρο και το μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ξανά.
7. Σερβίρουμε σε πιάτο.
Πηγή: giorgostsoulis.com
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.