search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 06:02
MENU CLOSE

Η Nestle πουλά τη Haagen-Dazs έναντι 4 δισ. δολαρίων

13.12.2019 12:15
Η Nestle πουλά τη Haagen-Dazs έναντι 4 δισ. δολαρίων - Media

 

Οι ξένες επενδύσεις, ο Τσακαλώτος και η «Θεωρία του Ελατηρίου»

Η Nestle πωλεί την αμερικανική επιχείρηση παγωτών της, που περιλαμβάνει brands όπως τα Haagen-Dazs και Drumstick, σε μια κοινοπραξία με την εταιρεία PAI Partners προς 4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με το Mononews.gr η κοινοπραξία Froneri δημιουργήθηκε το 2016, όταν η ελβετική εταιρεία συγχώνευσε την ευρωπαϊκή της επιχείρηση παγωτού με την R & R της PAI. Τώρα επεκτείνεται για να δημιουργήσει έναν ισχυρότερο αντίπαλο για την Unilever, τον παγκόσμιο ηγέτη στο παγωτό με τα εμπορικά σήματα Ben & Jerry’s και Magnum.

Η κίνηση έρχεται καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της Nestle, Mark Schneider, αποεπενδύει από επιχειρήσεις με βραδύτερη ανάπτυξη, όπως οι αμερικανικές δραστηριότητές της στα ζαχαρώδη, εστιάζοντας παράλληλα σε τροφές για ζώα συντροφιάς, νερό και καφέ για ανάπτυξη. Οι μετοχές δε σημείωναν αξιόλογη μεταβολή νωρίς την Πέμπτη στην αγορά της Ζυρίχης.

«Η Nestle βρίσκεται εδώ και χρόνια απέναντι στην Unilever», δήλωσε ο Duncan Fox, αναλυτής της Bloomberg Intelligence. «Η πλήρης εστίαση στο παγωτό καθιστά πιο πιθανό για τα συγχωνευμένα εμπορικά σήματα να ανταγωνιστούν έναντι της παγκόσμιας κλίμακας της Unilever».

Ο ανταγωνισμός στην αμερικανική αγορά παγωτών έχει ενταθεί, καθώς start-up όπως η Halo Top που προσφέρουν πιο υγιεινές επιλογές ροκανίζουν το μερίδιο αγοράς των μεγαλύτερων παικτών. Η Unilever έχει ανταποκριθεί με μεταμοντέρνες γεύσεις όπως Τσάι με Κουρκουμά & Κανέλα ή Matcha & Καραμέλα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34