search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 17:15
MENU CLOSE

Η αποζημίωση-μαμούθ για τον πρόσφατα απολυθέντα CEO της Boeing

11.01.2020 14:40
Η αποζημίωση-μαμούθ για τον πρόσφατα απολυθέντα CEO της Boeing - Media

 

Tον περασμένο Δεκέμβριο έπεσε σαν βόμβα στον κλάδο της αεροβιομηχανίας η είδηση περί απόλυσης του CEO της Boeing, Dennis Muilenburg, καθώς κρίθηκε υπεύθυνος για σειρά θανατηφόρων ατυχημάτων που έφεραν σε δυσμενή θέση την εταιρία.

Όπως έγινε γνωστό, ο πρώην CEO αναμένεται να λάβει 62 εκατομμύρια δολάρια σε μακροπρόθεσμα κίνητρα, βραβεία αποθεμάτων και συνταξιοδοτικά οφέλη, αλλά το ποσό τελικά μπορεί να μειωθεί στα 14,6 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Muilenburg απολύθηκε από τη δουλειά τον Δεκέμβριο, καθώς η εταιρεία απέτυχε να αποτρέψει δύο θανατηφόρα ατυχήματα που σταμάτησαν την παραγωγή του θεωρούμενου μπεστσέλερ 737 MAX jetliner και αμαύρωσαν τη φήμη της στις αεροπορικές εταιρείες.

Αντικαταστάθηκε από τον πρόεδρο της Boeing, David Calhoun, 62 ετών, βετεράνο από την ανάκαμψη και πρώην εκτελεστικό διευθυντή General Electric.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 17:15