search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 03:14
MENU CLOSE

Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ… συμμορφώνεται με το κλείσιμο ναών – Ωστόσο αφήνει και αιχμή: «Η Εκκλησία ταπεινώνεται»! (Video0

17.03.2020 08:50
Κορωνοϊός: Θετικός ο Μητροπολίτης Καστοριάς - Μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη - Media

 

Στην εκπομπή «LIVE NEWS» και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε για την απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή λειτουργίας των χώρων θρησκευτικής λατρείας ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ.

«Ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, μια τραγική κατάσταση», σημείωσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς για τον κορωνοϊό.

Για την απόφαση της κυβέρνησης που αφορά το κλείσιμο των θρησκευτικών χώρων και των χώρων λατρείας, ο κ. Σεραφείμ δήλωσε: «είναι μια απόλυτη θέση, η οποία πλέον επιβάλλει από την πολιτεία σε όλα τα θρησκευτικά δόγματα, σε όλους τους χώρους λατρείας, την ανάκληση της λειτουργίας τους».

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς σημείωσε πως είναι μια πολύ σοβαρή εξέλιξη: «δημιουργεί τεράστια θλίψη, αλλά εφόσον είναι ένα μέτρο το οποίο κρίνει η πολιτεία ότι θα προστατεύσει το κοινωνικό σύνολο, η εκκλησία πάντοτε ταπεινώνεται».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09