search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 08:56
MENU CLOSE

Το άγνωστο επεισόδιο στον Έβρο: Τούρκοι στρατοχωροφύλακες πυροβόλησαν προς την πλευρά Ελλήνων αστυνομικών

14.04.2020 10:52
Καθηγητής Γεωπολιτικής: Η Τουρκία φοβάται την Ελλάδα και όχι το αντίθετο - Media

 

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην ελληνική πλευρά η διαρκής κλιμάκωση της έντασης από πλευράς της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας, που γίνεται με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία. 

Το τελευταίο σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της προηγούμενης Τρίτης, όταν κατά τη διάρκεια περιπόλου αστυνομικών στην ελληνική πλευρά, στις όχθες του ποταμού Έβρου, συναντήθηκαν απέναντι με μία περίπολο Τούρκων στρατοχωροφυλάκων.

Οι Τούρκοι παντελώς αναίτια αρχικά πυροβόλησαν με συνεχείς ριπές στον αέρα και σε κενό τομέα και κάποια στιγμή προχώρησαν σε μία εντελώς απονενοημένη ενέργεια, πυροβολώντας 100 μέτρα πιο μπροστά από το ελληνικό περίπολο σε ευθεία γραμμή…

Σε ετοιμότητα

Σύμφωνα, ωστόσο, με κύκλους του ΓΕΕΘΑ, επί του παρόντος τουλάχιστον, ο ποταμός Eβρος εξελίσσεται σε ανυπέρβλητο εμπόδιο για τους τουρκικούς σχεδιασμούς, αφού η ξαφνική άνοδος της στάθμης των υδάτων του ανάγκασε τις δυνάμεις τους να αναδιπλωθούν από τις όχθες του.

«Η αποκλιμάκωση των τελευταίων ημερών είναι κάτι που μας προβληματίζει. Η πολιτική ηγεσία της Τουρκίας έχει δείξει ότι δεν αντέχει σε ήττες και άρα θα επανέλθει. Είναι κάτι που έχουν δηλώσει ευθέως τόσο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όσο και άλλοι κυβερνητικοί παράγοντες της γειτονικής χώρας, αναφέροντας ότι όταν περάσει η πανδημία του κορωνοϊού η Τουρκία θα μεταφέρει εκ νέου χιλιάδες παράνομους μετανάστες στην περιοχή του Εβρου. Σε κάθε περίπτωση, εμείς προετοιμαζόμαστε για κάθε ενδεχόμενο, θωρακίζοντας περαιτέρω μέσω της εκτέλεση μιας σειράς οχυρωματικών έργων τα ελληνικά σύνορα», καταλήγουν οι κύκλοι του ΓΕΕΘΑ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 08:55