search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 20:12
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: «Φάρος ελπίδας» το Remdesivir της Gilead – Ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα δοκιμών

29.04.2020 14:56
Κορωνοϊός: «Φάρος ελπίδας» το Remdesivir της Gilead - Ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα δοκιμών - Media

 

Το πειραματικό φάρμακο της Gilead Sciences βοήθησε στη βελτίωση της κατάστασης των ασθενών με κορωνοϊό στους οποίους χορηγήθηκε νωρίτερα σε αντίθεση με εκείνους που υποβλήθηκαν σε θεραπεία αργότερα, ανέφερε η εταιρεία.

Το φάρμακο που παρακολουθείται στενά έχει οδηγήσει σε ράλι τις αγορές τις τελευταίες εβδομάδες και την Τετάρτη σημείωσαν νέα κέρδη και πάλι μετά τη γνωστοποίηση των τελευταίων δεδομένων και οι μετοχές της Gilead αυξήθηκαν κατά 9%.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σύμφωνα με τη μελέτη της εταιρείας, το 62% των ασθενών που υποβλήθηκαν σε θεραπεία σε προγενέστερη φάση της νόσου, έλαβαν εξιτήριο από το νοσοκομείο, σε σύγκριση με το 49% των ασθενών που υποβλήθηκαν σε θεραπεία αργά, ανέφερε η εταιρεία σε δελτίο τύπου.

Το ενδιαφέρον για το φάρμακο της Gilead είναι υψηλό καθώς προς το παρόν δεν υπάρχουν εγκεκριμένες θεραπείες ή προληπτικά εμβόλια για τον κορωνοϊό και οι γιατροί είναι απαισιόδοξοι για την πορεία της νόσου που προσβάλλει τους πνεύμονες και μπορεί να πλήξει άλλα όργανα σε εξαιρετικά σοβαρές περιπτώσεις .

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι μια ξεχωριστή κλινική δοκιμή από το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων στις ΗΠΑ πέτυχε τον κύριο στόχο της μελέτης, χωρίς ωστόσο να παρέχει, προς το παρόν, περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα δεδομένα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 18:03