search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:10
MENU CLOSE

Ερευνητές αμφισβητούν εάν ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου (122 ετών) υπήρξε ποτέ

27.05.2020 06:47
Ερευνητές αμφισβητούν εάν ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου (122 ετών) υπήρξε ποτέ - Media

 

Η Jeanne Calment έφυγε από τη ζωή το 1997 σε ηλικία 122 ετών και 164 ημερών. Είχε κατοχυρωθεί στο Βιβλίο Γκίνες ως ο γηραιότερος άνθρωπος που έζησε ποτέ στον κόσμο.

Εικοσιένα χρόνια μετά το θάνατό της ερευνητές υποστηρίζουν πως … εξαπάτησε τις αρχές.

Σύμφωνα τα όσα υποστηρίζει στη μελέτη του ο Νικολάι Ζακ, μαθηματικό και μέλος του Society of Naturalists του Πανεπιστημίου της Μόσχας η Γαλλίδα «έκλεψε την ταυτότητα της μητέρας της».

Ο ερευνητής δήλωσε Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα αναλύοντας βιογραφικά στοιχεία, φωτογραφίες και αρχεία από την πόλη όπου έζησε η Calment (Αρλ) , έχοντας μάλιστα και την υποστήριξη του γεροντολόγου Valeri Novoselov στην έρευνά του.

«Η ανάλυση όλων αυτών των εγγράφων με οδήγησε στο συμπέρασμα πως η κόρη της Jeanne Calment, Yvonne, πήρε την ταυτότητα της μητέρας της», δήλωσε ο Zak στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με ένα επίσημο έγγραφο , και όπως γράφει η Lifo, η Yvonne πέθανε το 1934 από πλευρίτιδα. Ωστόσο ο Zak πιστεύει πως ήταν η μητέρα της, Jeanne Calment που πέθανε και η Yvonne «δανείστηκε την ταυτότητα της μητέρας της» ώστε να αποφύγει να «πληρώσει τον φόρο κληρονομιάς».

Πιστεύεται δε, πως η Calment ήταν 99 χρονών όταν πέθανε το 1997.

Ο ερευνητής τόνισε πώς πάντα αμφέβαλε για την ηλικία της Calment η οποία καθόταν χωρίς υποστήριξη και δεν είχε σημάδια άνοιας.

Ο Jean-Marie Robine, Γάλλος δημογράφος και γεροντολόγος που βοήθησε το Βιβλίο Γκίνες στην ακριβή διαπίστωση της ηλικίας της Jeanne ανέφερε πως «δεν είχε ποτέ καμία αμφιβολία για την εγκυρότητα των εγγράφων».

Από την πλευρά του ο Nicolas Brouard, διευθυντής έρευνας του Γαλλικού Ινστιτούτου Δημογραφικών Μελετών ζήτησε την εκταφή των σορών της Jeanne και της Yvonne Calment ώστε να εξακριβωθεί η ηλικία τους.

Αν ακυρωθεί το ρεκόρ της Calment τότε κάτοχός του θα γίνει η Sara Knauss, μια Αμερικανίδα που πέθανε το 1999 σε ηλικία 119 ετών.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:10