Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Ισχυρές πτωτικές τάσεις επικρατούν στη χρηματιστηριακή αγορά, η οποία υποχωρεί για τρίτη συνεδρίαση, εν μέσω αρνητικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές
Η Αγορά στην Αθήνα υποχωρεί κάτω από τα επίπεδα των 650 μονάδων, υπό το βάρος των ρευστοποιήσεων με επίκεντρο τις τραπεζικές μετοχές.
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 15:45, διαμορφώνεται στις 646,33μονάδες σημειώνοντας πτώση 2,47%.
Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 644,24 μονάδες (-2,78%)
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 46,35 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 2,53%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 1,20%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης μικρή άνοδο καταγράφουν οι μετοχές του ΟΤΕ (+0,25%), της Motor Oil (+0,21%) και της Σαράντης (+0,12%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Εθνικής (-7,13%), της Alpha Bank (-5,59%), της Fourlis (-5,34%) και της Eurobank (-4,39%).
Από τους επιμέρους δείκτες, άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Υγείας (9,52%) και των Τηλεπικοινωνιών (+0,25%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών (-5,30%) και του Εμπορίου (-4,18%).
Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Alpha Bank και η Eurobank με 14.510.878 και 12.158.532 μετοχές, αντιστοίχως.
Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Alpha Bank με 9,128 εκατ. ευρώ και η Εθνική με 6,868 εκατ. ευρώ.
Ανοδικά κινούνται 20 μετοχές, 83 πτωτικά και 11 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Moda Bango +26,41% και Pasal +17,19%.
Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Δούρος -20,00% και REDS -7,84%.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.