search
ΔΕΥΤΕΡΑ 22.09.2025 16:17
MENU CLOSE

Πάτρα: Διαδικτυακή «επίθεση» από απατεώνες – Στέλνουν μηνύματα ζητώντας λεφτά και διηγούνται απίστευτες ιστορίες

11.06.2020 07:47
Πάτρα: Διαδικτυακή «επίθεση» από απατεώνες - Στέλνουν μηνύματα ζητώντας λεφτά και διηγούνται  απίστευτες ιστορίες  - Media

 

«Σε λίγες ημέρες θα πεθάνω και έχω μια μεγάλη περιουσία χιλιάδων ευρώ, την οποία, με τη βοήθειά σας, θα ήθελα να την αφήσω σε κάποιο ίδρυμα…». Έλεγε το μειλ με ξένο όνομα και άγνωστη διαδρομή αποστολής. “Έχασα το πορτοφόλι μου και είμαι σε πολύ δύσκολη θέση γιατί πρέπει να πληρώσω το γιατρό…”.

Αυτές και άλλες απίθανες ιστορίες, λαμβάνουν, σύμφωνα με το Tempo24, και Πατρινοί τις τελευταίες ημέρες, τόσο στα ηλεκτρονικά τους ταχυδρομεία, όσο και στα προσωπικά του μηνύματα στο κινητό ή στο facebook.

Είναι φανερό, ότι πρόκειται για μια ηλεκτρονική «επίθεση» απατεώνων που προσπαθούν να αρπάξουν χρήματα, χρησιμοποιώντας κάθε φορά διάφορες μεθόδους.

Μάλιστα, στο facebook έχει παραγίνει το κακο. Οι απατεώνες φτιάχνουν ψεύτικο προφίλ (με στοιχεία γνωστού χρήστη) και στέλνουν σε όλες τις επαφές στο messenger ότι οι φίλοι τους βρίσκονται σε ανάγκη (έχασα το πορτοφόλι κλπ) και όποιος «τσιμπήσει τσίμπησε…».

Αυτό συνέβη σε Πατρινό, ο οποίος όταν έλαβε το μήνυμα από “φίλο” του, επικοινώνησε μαζί του και κατάλαβε φυσικά ότι το δεύτερο ήταν ψεύτικο προφίλ και απάτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη αναλάει η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 22.09.2025 16:16