search
ΤΕΤΑΡΤΗ 05.11.2025 23:51
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Ο κορωνοϊός «σκοτώνει» την οικονομία – Ένα εκατομμύριο άνεργοι την εβδομάδα

27.08.2020 17:26
ΗΠΑ: Ο κορωνοϊός «σκοτώνει» την οικονομία - Ένα εκατομμύριο άνεργοι την εβδομάδα - Media
 
Στις Ηνωμένες Πολιτείες δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο και εκατομμύρια εργαζόμενοι έχασαν τις δουλειές τους. Η καραντίνα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού συνέβαλε καθοριστικά στην καταβαράθρωση της αμερικανικής οικονομίας, που το διάστημα Απριλίου – Ιουνίου συρρικνώθηκε κατά 31.7%.
 
Σύμφωνα με το Euronews πρόκειται για την χειρότερη επίδοση στην ιστορία της αμερικανικής οικονομίας. Η ανεργία βρίσκεται στο 10,2%, και κάθε εβδομάδα, περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι υποβάλλουν αίτηση για την χορήγηση επιδόματος ανεργίας.
 
Την ίδια ώρα, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε πως δεν θα προχωρήσει σε προληπτική αύξηση των επιτοκίων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι πιέσεις στις τιμές. Ακόμη, δεν εναντιώνεται σε μια άνοδο του πληθωρισμού που θα βοηθήσει την αναθέρμανση της οικονομίας και την δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.
 
Η FED υποστηρίζει ότι οι αλλαγές στην στρατηγική της αντανακλούν τα διδάγματα των τελευταίων ετών, για το πώς ο πληθωρισμός δεν αυξάνεται παρά την υποχώρηση της ανεργίας. Σε βάθος χρόνου, η ομοσπονδιακή τράπεζα επιδιώκει να πετύχει πληθωρισμό που κατά μέσο όρο διαμορφώνεται στο 2%.
 
Πηγή: news247
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 05.11.2025 23:50