search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 11:15
MENU CLOSE

Φωτιά στην Ανάβυσσο: Υπό έλεγχο τα μέτωπα – Ερευνα για εμπρησμό

09.09.2020 18:56
Φωτιά στον Λάππα Δυτικής Αχαΐας - Απομακρύνονται ζώα (Video) - Media

 

Σε ύφεση βρίσκεται από αργά το απόγευμα της Τετάρτης η μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε στα Καλύβια και επεκτάθηκε στον δήμο Σαρωνικού έως την Ανάβυσσο.

Η πυρκαγιά οδήγησε στην εκκένωση περιοχών και στην κήρυξη του δήμου Σαρωνικού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η βελτιωμένη εικόνα στα Καλύβια παρουσιάστηκε ύστερα από τη μείωση της έντασης των ανέμων, που ήταν αναμενόμενη κατά τις βραδινές ώρες. 

Κατά τις απογευματινές ώρες αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου. Το έργο κατάσβεσης της φωτιάς συνεχίζεται, με τις επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής να βρίσκονται επί ποδός για ολονύχτια μάχη με τις φλόγες.

Παράλληλα, ερευνάται το ενδεχόμενο εμπρησμού, καθώς στην περιοχή του δήμου Σαρωνικού, με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, μετέβη κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού.

Η φωτιά άφησε πίσω της καμένα σπίτια και σημαντικές ζημιές στον δήμο Σαρωνικού. Οι πολύ δυνατοί άνεμοι κατέστησαν εξαιρετικά δύσκολο το έργο της πυρόσβεσης με τις φλόγες να αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση. Η ορατότητα ήταν μειωμένη εξαιτίας των καπνών.

Νωρίτερα, εκκενώθηκαν η Ανάβυσσος, η Παλαιά Φώκαια, η ΑΤΕ, η Δροσιά, το Αγιασμόθι και οι ευρύτερες περιοχές τους, ενώ η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έστειλε και νέο προειδοποιητικό μήνυμα σε όσους βρίσκονταν στην περιοχή μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 προκειμένου να εκκενωθεί «τώρα» η Ανάβυσσος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 11:15