search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 15:01
MENU CLOSE

Σπάνια αράχνη «πασχαλίτσα» εντοπίσθηκε στο Ναύπλιο

12.11.2020 08:04
Σπάνια αράχνη «πασχαλίτσα» εντοπίσθηκε στο Ναύπλιο - Media

 

Θηλυκή αράχνη το είδος eresus sp ή ”αράχνη πασχαλίτσα” εντόπισε ο φωτογραφικός φακός στην περιοχή Καραθώνας στο Ναυπλίο την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020. 

Τα ανώριμα θηλυκά έχουν ένα διακριτικό μοτίβο λευκών κηλίδων και κύκλων με καβούκι μαύρο. Πόδια και χειλικές προσακτρίδες μαύρο. Ζει σε ζεστές, ξηρές περιοχές με λιβάδια, ελαιώνες κάτω από πέτρες. Εμφανίζεται στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. μέχρι 1.200 μέτρα.

Ονομάζεται “αράχνη Πασχαλίτσα” και το συγκεκριμένο είδος δεν συναντάται εύκολα στην χώρα μας αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι είδος υπό εξαφάνιση και προστατεύεται σε όλη την υφήλιο. Θεωρείται η πιο σπάνια αράχνη στην Βρετανία, ενώ το συγκεκριμένο είδος το 2012 “μπλόκαρε” την ανοικοδόμηση βιομηχανικής περιοχής στο Βέλγιο, όπως αναφέρουν οι Αργολικές Ειδήσεις.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 15:01