search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 08:44
MENU CLOSE

ΕΛΣΤΑΤ: Καταστροφή σε τουρισμό και εστίαση δείχνουν τα στοιχεία

09.12.2020 15:57
ΕΛΣΤΑΤ: Καταστροφή σε τουρισμό και εστίαση δείχνουν τα στοιχεία - Media
 
Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε και επίσημα η Ελληνική Στατιστική Αρχή την Τετάρτη δείχνουν ότι στο σύνολο εστίασης και παροχής καταλύματος, δύο κρίσιμους τομείς για την τουριστική βιομηχανία, η ελληνική οικονομία έχασε το γ΄ τρίμηνο το 62,6% του τζίρου των δύο κεντρικών κλάδων του ελληνικού τουρισμού.
 
Οι σχετικοί δείκτες υποχώρησαν σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2019 κατά 74,5% στην παροχή καταλυμάτων και κατά 37,9% στην εστίαση. Η εξάρτηση του τουρισμού σε ετήσια βάση από τα δύο «θερινά» τρίμηνα, οπότε ο τζίρος είναι πολλαπλάσιος των δύο «χειμερινών», γίνεται σαφής όταν απεικονίζεται σε γράφημα, όπως αυτό που συνοδεύει την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ.
Ουσιαστικά, όπως σημειώνει η «Αυγή», ο ελληνικός τουρισμός, έχασε μία ολόκληρη χρονιά, με ελάχιστες ελπίδες για επιστροφή στην «κανονικότητα» διεθνώς πριν ξεκινήσει η επόμενη τουριστική περίοδος. Υπενθυμίζεται ότι συνολικά η ελληνική οικονομία, που το γ΄ τρίμηνο συρρικνώθηκε κατά 11,7% αφού είχε ήδη χάσει 14,2% το προηγούμενο, παρουσιάζει πλέον την χειρότερη επίδοση μεταξύ των χωρών της ΕΕ.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 08:44