search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 13:32
MENU CLOSE

Νέες «βόμβες» Λινού: Αυθαίρετος ο αριθμός των εννέα ατόμων σε ρεβεγιόν – Δεν συζητήθηκε στην επιτροπή (Video)

15.12.2020 15:28
A. Λινού: «Η ανθρωπότητα βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της»  - Media
 
Για τη λειτουργία των εκκλησιών τις ημέρες των εορτών μίλησε η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. 
 
Σύμφωνα με την κυρία Λινού, ο αριθμός εννέα, που ανακοινώθηκε ως μέγιστος αριθμός συγκεντρωμένων ανθρώπων για τα ρεβεγιόν ή στις ουρές έξω από τα καταστήματα για το click away, είναι αυθαίρετος και δεν συζητήθηκε ποτέ από την επιτροπή.
 
«Δεν ξέρει κανείς πώς προέκυψε ο αριθμός εννέα ούτε για τις αναμονές, ούτε για τις εκκλησίες, ούτε για τα σπίτια. Είναι ένας αυθαίρετος αριθμός που δεν ξέρω ποιος τον πρότεινε», είπε.

Αυτό που ζητά η εκκλησία είναι λογικό, υποστήριξε. Συγκεκριμένα, ζητά να εισέρχονται στο ναό τόσα άτομα ανάλογα με τα τετραγωνικά. Ένα άτομο ανά 15 τετραγωνικά μέτρα. Για την κυρία Λινού, πρόκειται για μια λογική πρόταση που πρέπει να ληφθεί υπόψιν από την κυβέρνηση.
 
Αν η πρόταση εισακουστεί και με την προϋπόθεση ότι οι πόρτες και τα παράθυρα των ναών θα είναι ανοιχτά, αλλά και οι λειτουργίες θα είναι σύντομες, τότε οι εκκλησίες μπορούν να λειτουργήσουν τις ημέρες των Χριστουγέννων, σημείωσε η κ. Λινού.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 13:32