search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 18:06
MENU CLOSE

ΚΙΝΑΛ: Κυβερνητικές παλινωδίες

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2159
7-1-2021
08.01.2021 04:00
gennimata-3.jpg

 

«Απόδειξη της αποτυχίας» ο ανασχηματισμός, σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη

Σκληρή κριτική τόσο κατά της κυβέρνησης όσο και κατά της Ιεράς Συνόδου άσκησε το Κίνημα Αλλαγής για την απόφαση μη τήρησης του lockdown στα Θεοφάνια. Για τη Χαριλάου Τρικούπη είναι «αδιανόητο όταν οι πολίτες υποχρεώνονται σε ένα σκληρό lockdown, η Ιερά Σύνοδος να ζητά εξαιρέσεις». Το Κίνημα Αλλαγής, παράλληλα, κάνοντας λόγο για κίνδυνο της δημόσιας υγείας, κατηγόρησε την κυβέρνηση για το ζήτημα, τονίζοντας ότι «εκεί οδηγούν οι υποχωρήσεις και η ενδοτικότητα της κυβέρνησης» καθώς «και η απουσία σχεδίου για ασφαλές άνοιγμα».

Στο ίδιο πλαίσιο η Χαριλάου Τρικούπη υποστηρίζει ότι ύστερα από μέρες κυβερνητικών παλινωδιών θα ανοίξει μόνο, από την ερχόμενη εβδομάδα, η πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Και χαρακτηρίζει ως «αδιανόητο» το γεγονός ότι τα σχολεία θα ανοίξουν και πάλι «με συνωστισμό στις τάξεις και όσα τραγελαφικά εκτυλίχθηκαν το προηγούμενο διάστημα. Κι όλα αυτά διότι η κυβέρνηση απέτυχε να προετοιμαστεί κατάλληλα, ώστε να έχουμε τάξεις με 15 μαθητές αλλά και συνεχή τεστ για τους εκπαιδευτικούς».

Οι κυβερνητικές παλινωδίες στο ζήτημα αντιμετώπισης του κορωνοϊού μάλιστα επιβεβαιώνονται, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η Χαριλάου Τρικούπη, και από τις τηλεοπτικές δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για τη Θεσσαλονίκη. «Ο λαλίστατος υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης παραδέχεται κυνικά ότι χάσαμε χιλιάδες συνανθρώπους μας, επειδή η Ν.Δ. ταύτισε τον “σεβασμό στην ορθοδοξία” με την απουσία μέτρων προστασίας στη Θεσσαλονίκη το τριήμερο του Αγίου Δημητρίου. Ας το πει στις οικογένειες που θρηνούν. Πότε επιτέλους το Μέγαρο Μαξίμου θα παραδεχτεί τα λάθη του;» ήταν το σχόλιο του γραμματέα επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής Παναγιώτη Βλάχου με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης.

Δεξιός προσανατολισμός

Την ίδια στιγμή για τη Χαριλάου Τρικούπη ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης αποτελεί απόδειξη της αποτυχίας της, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στελέχη του Κινήματος Αλλαγής. «Ένας παραδοσιακός “δεξιός” ανασχηματισμός, με πολλά πρόσωπα, πολυδαίδαλος και διεκπεραιωτικός για τις κομματικές ισορροπίες της Ν.Δ.» σημειώνουν και υποστηρίζουν πως «πρόκειται για κυβέρνηση που δήθεν αυτο-αξιολογείται, δήθεν μεταρρυθμίζει και δήθεν φλέρταρε με το πολιτικό Κέντρο, αποτελεί όμως πλέον μια απόπειρα ισορροπίας εσωκομματικών συσχετισμών, με ξεκάθαρο πλέον δεξιό προσανατολισμό».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης τόνισε πως «όλο το επόμενο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση θα συνεχίσει να κρίνεται πάρα πολύ αυστηρά από τα λάθη και τις παραλείψεις, τις οποίες έχει και στην ουσία αποδέχεται η Ν.Δ. με τον ανασχηματισμό στον οποίο προέβη». Σημείωσε μάλιστα πως «για εμάς και το κίνημά μας δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα, ίσα-ίσα είναι απολύτως ξεκάθαρες πια οι πολιτικές και ιδεολογικές διαχωριστικές γραμμές, από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 18:06