search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:12
MENU CLOSE

Λαϊκές αγορές: Ο Άδωνις Γεωργιάδης ετοιμάζει… ΣΔΙΤ, είσοδο ιδιωτών και πλειστηριασμούς θέσεων

01.02.2021 09:46
Λαϊκές αγορές: Ο Άδωνις Γεωργιάδης ετοιμάζει... ΣΔΙΤ, είσοδο ιδιωτών και πλειστηριασμούς θέσεων  - Media

 

Την ριζική αντίθεσή της δηλώνει η Πανελλαδική Ομοσπονδία Παραγωγών Λαϊκών Αγορών στις αλλαγές που φέρνει νέο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές που ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Σε ανακοίνωση – κάλεσμα της ομοσπονδίας προς τις τοπικές ομοσπονδίες, τα σωματεία και τους συλλόγους παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών όλης της χώρας, η ΠΟΠΛΑ σημειώνονται τα εξής:

« Από πληροφορίες που διαρρέουν κι ενώ περιμέναμε ένα νέο νόμο που να διορθώνει το υπάρχον πλαίσιο για τις λαϊκές αγορές και το υπαίθριο εμπόριο ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα σχέδιο νόμου που δεν εκσυγχρονίζει τις λαϊκές αγορές ούτε διορθώνει τα κακώς κείμενα».

Στους πάγκους έρχονται… ΣΔΙΤ

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, που αναρτήθηκε σήμερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

– το νέο σχέδιο νόμου έρχεται να δώσει τη διαχείριση των λαϊκών αγοριών σε ιδιώτες (ΣΔΙΤ) και επιτρέπει σε νομικά πρόσωπα (εταιρείες) να αδειοδοτούνται και να συμμετέχουν στις λαϊκές αγορές και να δικαιούνται το 5% των θέσεων κάθε λαϊκής αγοράς,

– ορίζει το πλειστηριασμό των θέσεων και βγάζει κάθε 3 χρόνια στο σφυρί τις θέσεις, εμπλέκει τους δήμους να γνωμοδοτούν για τον καθορισμό του ύψους του ανταποδοτικού τέλους προς το φορέα διαχείρισης,

καταργεί τις επιτροπές λαϊκών αγορών (διοικητικά συμβούλια) και εξαιρεί τους εκπροσώπους των παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών από τους σχεδιασμούς και τις αποφάσεις.

Αντιδράσεις παραγωγών και επαγγελματιών

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Παραγωγών καλεί σε τηλεδιάσκεψη όλους τους εμπλεκόμενους προκειμένου να κατατεθούν στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων συγκεκριμένες προτάσεις «εκσυγχρονιστικού χαρακτήρα» όπως σημειώνεται.

Επισημαίνει δε ότι επανειλημμένα οι προτάσεις του κλάδου εδώ και χρόνια είναι να ενισχυθεί και να ενδυναμωθεί ο θεσμός με ισχυρές Επιτροπές Λαϊκών Αγορών Αποφασιστικού Χαρακτήρα σ’ όλη τη χώρα και Διευθύνσεις Λαϊκών Αγορών ανά περιφέρεια, που να εποπτεύουν και να διαχειρίζονται με τα σύγχρονα μέσα που προσφέρει η ηλεκτρονική διακυβέρνηση
τους χιλιάδες παραγωγούς και επαγγελματίες πωλητές της χώρας.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:10