search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 21:02
MENU CLOSE

Digea: Η ψηφιακή μετάβαση επεκτείνεται σε νέες περιοχές

04.02.2021 16:18
Digea: Η ψηφιακή μετάβαση επεκτείνεται σε νέες περιοχές  - Media
 
Σε νέες περιοχές σε όλη την Ελλάδα επεκτείνεται η δεύτερη ψηφιακή μετάβαση των τηλεοπτικών σταθμών της Digea, αναβαθμίζοντας την καθημερινή τηλεοπτική εμπειρία. Η διαδικασία είναι απλή γιατί δεν απαιτείται προμήθεια νέου εξοπλισμού.
 
Συνεχίζεται από την Παρασκευή σε Μαγνησία, Σκύρο, Σποράδες, και τμήματα της Βόρειας Εύβοιας της Καρδίτσας και της Λάρισας, η δεύτερη ψηφιακή μετάβαση των τηλεοπτικών σταθμών, από την πλατφόρμα της Digea.
 
Με την μετάβαση αυτήν όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα μεταφερθούν στις τελικές διεθνώς κατοχυρωμένες συχνότητες εκπομπής, βάση του νέου χάρτη συχνοτήτων που έχει εκπονήσει η πολιτεία, ενώ ταυτόχρονα απελευθερώνεται φάσμα για το δίκτυο 5G.
 
Το τελικό αποτέλεσμα είναι ποιοτικότερο της αναλογικής, τόσο σε επίπεδο εικόνας, όσο και ήχου και μπορούν να ενσωματωθούν διαδραστικές υπηρεσίες, ενώ για την μετάβαση δεν απαιτείται προμήθεια νέου εξοπλισμού, από την πλευρά των τηλεθεατών.
 
Το μόνο που χρειάζεται είναι ο επανασυντονισμός των δεκτών, αποκωδικοποιητών ή τηλεοράσεων. Η διαδικασία είναι απλή, στο μενού του τηλεκοντρόλ επιλέγουμε, εγκατάσταση ή ρυθμίσεις, στη συνέχεια αυτόματο συντονισμό και μετά πατάμε το OK.
 
Συνδυαστικά με την δεύτερη ψηφιακή μετάβαση θα ξεκινήσει και η εκπομπή του σήματος των σταθμών εθνικής εμβέλειας και σε υψηλή ευκρίνεια, εφ’ όσον ο τηλεθεατής διαθέτει τηλεόραση η αποκωδικοποιητή που να υποστηρίζει την τεχνολογία HD.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 20:58