search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 13:52
MENU CLOSE

Ανθοπωλεία-Ζαχαροπλαστεία: Μικρή «ανάσα» τζίρου στο άνοιγμα του Αγίου Βαλεντίνου

15.02.2021 12:27
Ανθοπωλεία-Ζαχαροπλαστεία: Μικρή «ανάσα» τζίρου στο άνοιγμα του Αγίου Βαλεντίνου  - Media

 

Αυξημένη κίνηση είχαν τις προηγούμενες μέρες τα ανθοπωλεία και ζαχαροπλαστεία όλης της χώρας με αφορμή το μικρό άνοιγμα για τη γιορτή του Άγιου Βαλεντίνου

Οι ιδιοκτήτες ιδιαίτερα των ανθοπωλείων άνοιξαν το σαββατοκύριακο τα καταστήματά τους και είδαν με τον τζίρο αυτόν να καλύπτεται ένα, μικρό έστω, μέρος της ζημιάς που έχει δημιουργήσει το παρατεταμένο lockdown.   

Αντίστοιχα, αυξημένη ήταν η κίνηση και στα ζαχαροπλαστεία όλης της χώρας.

Είναι αυτονόητο ότι και οι συγκεκριμένοι κλάδοι έχουν πληγεί σημαντικά καθώς οι πρόσφατες γιορτές δεν είχαν τραπέζια, ρεβεγιόν κλπ, ενώ εδώ και ένα χρόνο που έχει ξεσπάσει η πανδημία οι περισσότεροι γάμοι, βαφτίσεις κλπ. ακυρώνονται ή γίνονται σε πολύ στενό κύκλο.

«Τηρουμένων των συνθηκών, με την κακοκαιρία και τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν, πήγαμε αρκετά καλά» σημειώνει στο insider.gr o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ανθοπωλών, Μάριος Βαλλιάνος. Το σημαντικό για τον κλάδο, όπως επισημαίνει, είναι ότι τα καταστήματα δεν έμειναν τελικά κλειστά την ημέρα κατά την οποία παραδοσιακά καταγράφεται ο υψηλότερος τζίρος ολόκληρης της χρονιάς.

«Το μεγαλύτερο όφελος για εμάς είναι ότι αποφύγαμε την καταστροφή καθώς στην περίπτωση που δεν λειτουργούσαμε, θα χανόταν όλο το εμπόρευμα που είχαμε προπληρώσει για να γεμίσουμε τα καταστήματα μας αυτή τη μέρα. Ήταν σίγουρα μία ανάσα έπειτα από μια περίοδο με μεγάλες ζημιές και απώλειες όλων σχεδόν των «καλών» ημερών για τον κλάδο» τονίζει.

Η επόμενη μέρα στην οποία «ποντάρουν» οι ανθοπώλες για τόνωση του τζίρου είναι η Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μάρτιου, που σύμφωνα με τον κ. Βαλλιάνο τα τελευταία χρόνια ανεβαίνει σταθερά η κίνηση στα ανθοπωλεία.

Ικανοποίηση και στα ζαχαροπλαστεία

Ανάσα από τον τζίρο της Κυριακής πήραν και οι ζαχαροπλάστες σε ολόκληρη τη χώρα. «Δουλέψαμε καλά έπειτα από αρκετό καιρό και η κίνηση στα καταστήματα μας ήταν σημαντικά αυξημένη» σημειώνει o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος Ιωάννης Γλύκος.

Οι καταναλωτές, όπως επισημαίνει, προτίμησαν , τούρτες, πάστες και σοκολατάκια που είχαν ετοιμάσει οι ζαχαροπλάστες ειδικά για τη συγκεκριμένη μέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι τα ζαχαροπλαστεία παρέμειναν ανοιχτά και στο δεύτερο lockdown, η πτώση του τζίρου άγγιξε το 40% και οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα κλειστά καταστήματα εστίασης καθώς και στο γεγονός ότι δεν γίνονται γενέθλια και γιορτές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 13:52