search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 02:19
MENU CLOSE

Αθανασίου για Λιβαθινό: «Ταπείνωνε ανάπηρους καλλιτέχνες – Έχετε κι άλλες συγγνώμες, μη σταματάτε»

05.03.2021 10:42
Αθανασίου για Λιβαθινό: «Ταπείνωνε ανάπηρους καλλιτέχνες - Έχετε κι άλλες συγγνώμες, μη σταματάτε» - Media

 

Λίγες ημέρες μετά την παραίτηση του Στάθη Λιβαθινού από τη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου και τη δημόσια συγγνώμη με την οποία συνόδεψε την επιστολή του, ο Μάριος Αθανασίου τον καλεί να ζητήσει και άλλες συγγνώμες, υποστηρίζοντας ότι -μεταξύ άλλων- ο σκηνοθέτης δε δίσταζε να ταπεινώνει ανάπηρους καλλιτέχνες. 

«Λιβαθινός, πρώην διευθυντής εθνικού θεάτρου. Ταπεινώνει επί μία ώρα κίνημα αναπήρων καλλιτεχνών που ζητάει συμμετοχή σε παραστάσεις.

“Το θέατρο δεν είναι δημοκρατικό, είναι φασιστικό”, είπε.

Και κλείνει δίνοντας στυλό σε παιδί που δε μπορεί… “για γράψε κάτι που θα σου πω”.

Έχετε κι άλλες συγγνώμες, μη σταματάτε» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτηση που δημοσίευσε στα social media.

Καταγγελίες σπουδαστών

Λίγες ημέρες πριν, ο Στάθης Λιβαθινός υπέβαλε την παραίτησή του ύστερα από καταγγελίες σπουδαστών της δραματικής σχολής για «αυταρχική συμπεριφορά, μειωτικά και ομοφοβικά σχόλια και διακρίσεις» τις οποίες, ωστόσο,ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά.

Τι είχε γράψει ο Στάθης Λιβαθινός στην επιστολή της παραίτησής του

«ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Αγαπημένες μου μαθήτριες και αγαπημένοι μου μαθητές,

Μετά και την τελευταία σας άρνηση να συνεργαστείτε μαζί μου έστω για 2 ώρες την βδομάδα, ώστε να ολοκληρώσετε τον κύκλο των σπουδών σας, μέσα στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, δεν μου μένει τίποτα άλλο από το να σας αποχαιρετήσω. Ζητώ και πάλι συγγνώμη αν τυχόν πλήγωσα κάποια ή κάποιον από σας – η όποια αυστηρότητά μου δεν έκρυβε τίποτα περισσότερο από έγνοια και αγωνία, ώστε να αποκτήσετε τα απαραίτητα εφόδια για τη μελλοντική σας πορεία στο θέατρο.

Χρειάστηκε πολύς κόπος και επιμονή χρόνων για να μπορέσω επιτέλους να δημιουργήσω αυτό το Τμήμα Σκηνοθεσίας στο οποίο βρίσκεστε σήμερα, αλλά και να διαθέτει η Σχολή του Εθνικού Θεάτρου τις υποδομές που διαθέτει. Κρατήστε μόνο τα καλά κι αλλάξτε το θέατρο. Σας ευχαριστώ για όλα, όπως και τη διευθύντρια της Σχολής, αλλά και όσους συναδέλφους με στήριξαν.

Καλή συνέχεια.

Στάθης Λιβαθινός».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:32