search
ΚΥΡΙΑΚΗ 19.05.2024 23:21
MENU CLOSE

Επενδύοντας στην πανδημία!

08.03.2021 08:59
Επενδύοντας στην πανδημία!   - Media

 

Όσον άφορα στο εσωτερικό μέτωπο της χώρας, η βασική προτεραιότητα όλων πρέπει να είναι η ευόδωση του προγράμματος των εμβολιασμών και η σταδιακή όσο και ασφαλής επανεκκίνηση της κοινωνικής ζωής και της οικονομίας. Κάθε άλλη υπόθεση είναι περισπασμός και αδικαιολόγητα συντηρείται ή υποθάλπεται από μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Κανένα κόμμα δεν μπορεί να επενδύει μονίμως στην κόπωση της κοινωνίας ενώ το ίδιο μένει αραχτό και αδρανές στην δημιουργία πολιτικών προτάσεων και λύσεων. Καμιά αντιπολίτευση δεν μπορεί να λειτουργεί μέσα από μια μόνιμη άρνηση. Η βασική μέριμνα της χώρας αυτή τη στιγμή είναι η επιτυχής ολοκλήρωση του εμβολιαστικού προγράμματος που μέχρι τις αρχές Μαΐου προβλέπει να έχουν εμβολιαστεί όλοι οι άνω των 60 ετών πολίτες και διάφορες άλλες ευπαθείς ομάδες. Έτσι, θα έχει κτιστεί το πρώτο ουσιαστικό τείχος προστασίας απέναντι στην πανδημία. Κάθε άλλη μέριμνα είναι σε βάρος των συμφερόντων της κοινωνίας. Η χώρα από σήμερα έως και τον Μάιο οφείλει να ολοκληρώσει επιτυχώς το εμβολιαστικό πρόγραμμα και να φροντίσει για την επιτυχή και ασφαλή επανασύνδεσή μας με τις κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες. Κάθε άλλος περισπασμός είναι περιττός και επιβλαβής.

Αυτές τις μέρες διανύουμε την πιο επικίνδυνη και επιθετική εξάπλωση του ιού. Την ίδια ώρα και ενώ η χώρα πληρώνει βαρύτατο οικονομικό και κοινωνικό τίμημα, κάποιοι εξακολουθούν να διαδηλώνουν, να βρίσκονται στους δρόμους, να συνωστίζονται, να επενδύουν την πολιτική τους επιβίωση στην διασπορά του ιού. Όλες αυτές οι μαζικές διαμαρτυρίες, μια για τον Κουφοντίνα, μια για τον Ξεκουφοντίνα, όχι μόνο δεν συμβάλουν στην εξεύρεση μιας διεξόδου από την πανδημία, αλλά μοιάζει σα να επενδύουν στη καταστροφική της εξάπλωση. Επί τέλους, δεν είναι δυνατόν από τη μια η αντιπολίτευση να εγκαλεί την κυβέρνηση για την μη ορθή διαχείριση της πανδημίας και από την άλλη να υποθάλπει όλες αυτές τις διαδηλώσεις και πορείες. Και δεν είναι μόνο η υπόθεση Κουφοντίνα αλλά μια σειρά απεργιακών διαδηλώσεων, απεργιακών κινητοποιήσεων, επετειακών πορειών…

Μπορεί σε παγκόσμιο επίπεδο να ανεστάλησαν όλες οι δραστηριότητες, μπορεί να κλείστηκε στο σπίτι όλος ο πλανήτης, να έκλεισαν τα σύνορα, να αναβλήθηκαν οι Ολυμπιακοί αγώνες, αλλά όχι και η πορεία για τον Κουφοντίνα! Τεράστιο έλλειμμα σοβαρότητας από μέρους όλων όσων του παρέχουν πολιτική κάλυψη, θα ήταν ο πιο επιεικής χαρακτηρισμός. Η αντιπολίτευση μπορεί να ασκηθεί και δημιουργικά, όχι μετακυλώντας το κόστος στον λαό και στην τσέπη της κοινωνίας. Κάποια στιγμή θα ξεσκεπαστεί η απάτη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19.05.2024 23:21