search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 15:09
MENU CLOSE

Εμβόλιο AstraZeneca: Για μείωση παραδόσεων μετά το τέλος Μαρτίου κάνει λόγο το BBC

17.03.2021 21:42
vaccine_new

Χωρίς τέλος μοιάζει να είναι το «σίριαλ» με το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της COVID-19.

Σύμφωνα με το BBC, το βρετανικό ΕΣΥ (NHS) προειδοποίησε τους τοπικούς φορείς υγείας ότι θα σημειωθεί «σημαντική μείωση των εβδομαδιαίων προμηθειών» σε εμβόλια κατά του κορωνοϊού στο τέλος του μήνα, την οποία απέδωσε σε «μείωση των εθνικών εισερχόμενων προμηθειών».

Στο πλαίσιο αυτό, το NHS καλεί να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί στις ομάδες υψηλής προτεραιότητας, ενώ ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, έκανε λόγο για «τα πάνω και τα κάτω» όσον αφορά στην ροή των δόσεων των εμβολίων.

Το BBC αναφέρει ότι το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στο εμβόλιο της AstraZeneca, επικαλούμενο πληροφορίες που αναφέρουν ότι στην παρούσα φάση υπάρχει σημαντική μείωση στη διαθεσιμότητα των δόσεων του εμβολίου, περισσότερο από ΄καθε άλλη φορά.

Η βρετανική κυβέρνηση διά πηγών της αποδίδει τη μείωση σε χαμηλότερη της αναμένωμενης παραγωγή εμβολίων από τις φαρμακοβιομηχανίες, οι οποίες πάντως αρνούνται κάτι τέτοιο. Επίσης, ζήτημα υφίσταται και με την απειλή της Ε.Ε. για απαγόρευση εξαγωγών εμβολίων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 15:06