search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 15:31
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Εντοπίστηκε στην Αθήνα κρούσμα με συνδυασμό μεταλλάξεων

18.03.2021 20:51
koronoios-test-new

Ανησυχία έχουν προκαλέσει στις υγειονομικές αρχές οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού.

Στην Αθήνα, εντοπίστηκε για πρώτη φορά κρούσμα κορωνοϊού με το συνδυασμό της βρετανικής μετάλλαξης και μιας μετάλλαξης που εντοπίζεται και στο νοτιοαφρικανικό και στο βραζιλιάνικο στέλεχος, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Διεξάγονται έρευνες για το κρούσμα, καθώς οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ποια είναι ακριβώς η επικινδυνότητά του.

Πάντως, εκτιμάται ότι θα είναι πιο μεταδοτικό όπως είναι η βρετανική μετάλλαξη, ενώ είναι πιθανό να είναι και πιο ανθεκτικό στα αντισώματα όπως το νοτιοαφρικανικό και το βραζιλιάνικο στέλεχος.

Από τα τέλη Δεκεμβρίου στην Ελλάδα η βρετανική μετάλλαξη

Στην Ελλάδα έχουν εντοπιστεί συνολικά 2.589 κρούσματα με μεταλλάξεις κορωνοϊού. Το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών, το οποίο διεξάγει ελέγχους σε παλαιότερα δείγματα, διαπίστωσε ότι η βρετανική μετάλλαξη βρίσκεται στη χώρα μας από τα τέλη του Δεκεμβρίου του 2020.

Τα νέα κρούσματα μεταλλάξεων στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, στην Ελλάδα εντοπίστηκαν συνολικά 445 νέα κρούσματα με μεταλλάξεις κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 429 είναι το βρετανικό στέλεχος και 4 με το νοτιοαφρικανικό.

Πάνω από 3.000 τα κρούσματα

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.073. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 45, ενώ ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 645 (67.6% άνδρες).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 15:31