search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 05:08
MENU CLOSE

Όλα τα σενάρια στο τραπέζι στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής για την άρση του lockdown

19.03.2021 07:00
athinalocdown-new

Κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα στην επιτροπή των εμπειρογνωμόνων και την κυβέρνηση καθώς το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται εδώ και τώρα να θέλει να πάρει αποφάσεις για το μέλλον της καραντίνας , προϊδεάζοντας την κοινή γνώμη για άνοιγμα του λιανεμπορίου και χαλάρωση των μέτρων.

Την ίδια στιγμή πληροφορίες λένε ότι αρκετοί επιστήμονες της επιτροπής – ανάμεσα τους και ο Σωτήρης Τσιόδρας -εμφανίζονται να είναι επιφυλακτικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο καθώς φοβούνται ότι η κατάσταση θα ξεφύγει και τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα την συγκεκριμένη στιγμή.

Φυσικά και γι αυτό το θέμα υπάρχει αντίλογος δεδομένου ότι κάποιοι επιστήμονες θεωρούν ότι χειρότερο κακό γίνεται όσο οι πολίτες μένουν στα σπίτια τους και κάνουν οικογενειακές συγκεντρώσεις , παρά αν τηρώντας τα μέτρα μπορούν να επισκεφθούν τα καταστήματα.

Σύμφωνα πάντως με τις ίδιες πηγές αρκετά μέλη της επιτροπής εμφανίζονται εκνευρισμένα με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης καθώς όπως λένε οι συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν μπαίνουν ούτε καν στον κόπο να τους ρωτήσουν ή να τους ενημερώσουν για τις προθέσεις τους.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρονται στο γεγονός ότι την περασμένη Τρίτη διέρρευσε από το Μέγαρο Μαξίμου ότι την Τετάρτη θα υπήρχε έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής προκειμένου να αποφασίσει το άνοιγμα της αγοράς.

Αργά το βράδυ της ίδια μέρας ωστόσο υπήρξε ανακοίνωση ότι τελικά η επιτροπή θα συνεδριάσει κανονικά την Παρασκευή. Αυτό έγινε λένε κάποιοι γιατί αρκετοί επιστήμονες αντέδρασαν στην εντολή του Μεγάρου Μαξίμου που χωρίς να τους ρωτήσουν ανακοίνωσαν συνεδρίαση αλλά και τα μέτρα που θα αποφασιστούν.

Το ενδιαφέρον στην ιστορία είναι ότι ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας εμφανίζεται να βρίσκεται στην μέση αυτής της αντιπαράθεσης καθώς από την μία υποστηρίζει τις απόψεις της πλειοψηφίας των ειδικών της επιτροπής ενώ από την άλλη το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται να θέλει να διαχειριστεί την όλη ιστορία πολιτικά χωρίς να αφήνει πολλά περιθώρια για συζητήσεις.

Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι συνεργάτες του θεωρούν πλέον ότι το άνοιγμα της αγοράς και η χαλάρωση των μέτρων που ισχύουν για τους πολίτες είναι μονόδρομος καθώς λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπ όψη τους δύο πτυχές του θέματος.

-Την κατάσταση οργής και κόπωσης στην οποία βρίσκεται σήμερα η κοινωνία αλλά και

-την οικονομική κατάσταση στην οποία είναι η χώρα δεδομένου ότι ο αρμόδιος υπουργός κ. Σκυλακάκης ανέφερε ότι τα χρήματα για την στήριξη είναι πεπερασμένα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10