search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:44
MENU CLOSE

Ιταλία: Σε νοσοκομείο της Ρώμης κρίνεται η αποτελεσματικότητα του «Sputnik V»

20.03.2021 16:18
sputnikV_new

H περιφέρεια της Ρώμης, Λάτιο, ανακοίνωσε το Σάββατο ότι εντός των επόμενων ημερών πρόκειται να εξακριβωθεί με επιστημονική αξιολόγηση, στο νοσοκομείο λοιμωδών Λάτζαρο Σπαλαντσάνι της ιταλικής πρωτεύουσας, η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού, «Sputnik V».

«Σε λίγες ημέρες θα υπογραφεί η σχετική συμφωνία, ασφαλώς εν αναμονή της σχετικής άδειας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων EMA», δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο περιφερειάρχης του Λατίου, Νικόλα Τζινγκαρέτι. «Πρόκειται για μια καλή είδηση, η οποία μας επιτρέπει να κάνουμε ένα άλμα σε ότι αφορά την ανάγκη προμήθειας εμβολίων», πρόσθεσε ο Τζινγκαρέτι.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Παρασκευής ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι δήλωσε πως, σχετικά με το συγκεκριμένο ρωσικό εμβόλιο, οι χώρες μέλη της Ένωσης θα περιμένουν το «ελεύθερο» του ΕMA, αλλά ότι αν δεν υπάρξει μια κοινή ευρωπαϊκή οδηγία και στρατηγική η κάθε χώρα μπορεί και να προχωρήσει αυτόνομα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:42