search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 15:32
MENU CLOSE

ΚΚΕ: «Απάτη» η επιστράτευση – Μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ και επίταξη των ιδιωτικών κλινικών

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2170
24-3-2021
26.03.2021 07:00
kke-new

Ως κοροϊδία αντιμετωπίζει ο Περισσός το μέτρο της επιστράτευσης 200 αυτοαπασχολούμενων ιδιωτών, καθώς θεωρεί ότι αδυνατεί να απαντήσει στις τεράστιες ανάγκες του ΕΣΥ αυτή τη στιγμή απέναντι σε Covid αλλά και Νo Covid περιστατικά.


«Την ώρα που δεκάδες ασθενείς μένουν εκτός ΜΕΘ, επειδή τα δημόσια νοσοκομεία έχουν καταρρεύσει, και που δεκάδες γιατροί περιμένουν στην ουρά για να προσληφθούν στο δημόσιο σύστημα υγείας, η κυβέρνηση εμφανίζει ως “λύση” την επιστράτευση 200 αυτοαπασχολούμενων γιατρών» αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.


Και προσθέτει ότι η κυβέρνηση «εξαπατά τους ασθενείς και τους υγειονομικούς ότι έτσι θα αντιμετωπιστούν οι χιλιάδες ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές στα δημόσια νοσοκομεία». Ειδικότερα, ως προς τις δυσλειτουργίες του συστήματος που παρατηρούνται μέχρι αυτή τη στιγμή, επισημαίνει τις λίστες αναμονής των ασθενών που χρειάζονται νοσηλεία σε ΜΕΘ, τις μετακινήσεις ασθενών και υγειονομικών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και από πόλη σε πόλη, τους – επί έναν χρόνο – αποκλεισμένους ασθενείς από χειρουργεία, θεραπείες και διαγνωστικές εξετάσεις.

Την ίδια στιγμή, καταγγέλλει ασυλία των κλινικαρχών, ότι δηλαδή η κυβέρνηση τους έχει δώσει το ελεύθερο μέσα σε αυτές τις συνθήκες να συνεχίζουν να κερδοσκοπούν επιλέγοντας ποιους ασθενείς από το ΕΣΥ θα νοσηλεύσουν «και από πάνω τους επιδοτεί».


Το ΚΚΕ καταθέτει ως ρεαλιστική πρόταση τα εξής:
• Άμεση επίταξη – χωρίς αποζημίωση – όλων των νοσοκομείων και διαγνωστικών κέντρων του ιδιωτικού τομέα, για να προστεθούν έτοιμες και κρίσιμες υποδομές και έμπειρο προσωπικό για την περίθαλψη Covid και No Covid ασθενών.
• Άμεση, και χωρίς άλλες προϋποθέσεις, πρόσληψη όλων των ειδικευμένων γιατρών και των γιατρών για έναρξη ειδικότητας.
• Ένταξη όλων των αυτοαπασχολούμενων σε κρατικό σχέδιο για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας όλων των ασθενών.


Στο μεταξύ, σχολιάζοντας το πρωθυπουργικό αφήγημα για την Ελλάδα της επόμενης μέρας και το «άλμα δεκαετίας», όπως τα διατύπωσε ο Κ. Μητσοτάκης στην κυριακάτικη συνέντευξή του στο «Βήμα», ο Περισσός επισήμανε ότι αυτό απευθύνεται μόνο στην ελίτ των επιχειρηματικών ομίλων και δεν αφορά τον λαό. Σημείωσε ότι η διαχείριση της πανδημίας και η «καπιταλιστική ανάκαμψη» βασίζονται στην εκμετάλλευση των εργαζομένων, στο περαιτέρω τσάκισμα των μικρών επαγγελματιών, στην κατεδάφιση των κοινωνικών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει, καθώς «αυτές είναι και οι προτεραιότητες του ταμείου ανάκαμψης της Ε.Ε., στο οποίο συναντιούνται η κυβέρνηση μαζί με τα αλλά κόμματα».

Γι’ αυτό, άλλωστε, σημειώνει το ΚΚΕ, «η κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία για τη νομοθέτηση κι εφαρμογή νέων αντιλαϊκών μέτρων, ενώ την ίδια στιγμή αντιμετωπίζει τη δίκαιη διαμαρτυρία απέναντι σε αυτά με την ένταση του αυταρχισμού και με την υποκριτική επίκληση της δημόσιας υγείας, την οποία έχει αφήσει στο έλεος».

“Όχι” Κουτσούμπα στο μορατόριουμ


Την ίδια ώρα και με δεδομένο ότι το ΚΚΕ μέσω του ΠΑΜΕ πρωτοστατεί σε διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις κυρίως για την Υγεία, την Παιδεία, τα Εργασιακά, στρέφει τα πυρά του και προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Στη χθεσινή παρέμβασή του στη Βουλή ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με την πρότασή του για το πολιτικό μορατόριουμ, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «σε μόνιμο μορατόριουμ με την κυβέρνηση» και να μιλάει εξ ονόματος του κόμματός του και των στελεχών του, αλλά και πως «κανένα μορατόριουμ δεν πρέπει να κάνει ο λαός με αυτή την κυβέρνηση».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 15:32