search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 20:53
MENU CLOSE

Θερινή ώρα: Μια ώρα μπροστά τα ρολόγια τα ξημερώματα της Κυριακής – Για πάντα, όμως;

26.03.2021 18:28
clock_new

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η ώρα θα αλλάξει από χειμερινή σε θερινή.

Αυτό σημαίνει ότι στην Ελλάδα τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Μαρτίου, στις 03:00 οι δείκτες θα πρέπει να μπουν μια ώρα μπροστά, δηλαδή στις 04:00. Ωστόσο, το ερώτημα που παραμένει αναπάντητο είναι αν η αλλαγή ώρας θα είναι η τελευταία, καθώς το ζήτημα έχει απασχολήσει και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η πρόταση ήταν ότι η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τα κράτη-μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2021.

Το θέμα της κατάργησης της διπλής εναλλαγής της ώρας έχει μείνει στο Συμβούλιο των Υπουργών της Ευρώπης. Είχε προταθεί μετά και από αίτημα μεγάλης ομάδας πολιτών για κατάργηση της εναλλαγής της ώρας, δηλαδή όλες οι χώρες-μέλη να παραμείνουν σε μια σταθερή ώρα, είτε την θερινή, είτε την χειμερινή.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε πανευρωπαϊκή διαβούλευση. Ακολούθως κατατέθηκε σχετική πρόταση η οποία άφηνε το ελεύθερο στις χώρες της Ε.Ε. να αποφασίσουν σε ποια ώρα θέλουν να παραμείνουν. Η πρόταση εγκρίθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο αλλά παραμένει σε εκκρεμότητα ενώπιον του συμβουλίου Υπουργών Μεταφορών της ΕΕ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 20:53