search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 08:53
MENU CLOSE

Κάτι τρέχει στην Αρκτική: Η Ρωσία έστειλε δύο MiG-31 στο Βόρειο Πόλο

30.03.2021 16:52
MiG-31_new

Στις αρχές Δεκεμβρίου, τα ρωσικά ΜΜΕ αποκάλυψαν ότι το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα έστειλε σε βάση στην Αρκτική, απέναντι από την Αλάσκα, τα περίφημα μαχητικά MiG-31.

Φαίνεται ότι η κινητικότητα της Ρωσίας στην Αρκτική δεν γίνεται μόνο για τα… μάτια του κόσμου, αλλά στο πλαίσιο μιας συνολικής στρατηγικής ενίσχυσης των αμυντικών δυνατοτήτων της σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περιοχή του πλανήτη.

Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε από τον αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας, Νικολάι Γιεβμένοφ, δύο υπερηχητικά μαχητικά MiG-31 πραγματοποίησαν για πρώτη φορά στην ιστορία του ρωσικού ναυτικού πτήση πάνω από τον Βόρειο Πόλο, σε μια αποστολή που περιλάμβανε και εναέριο ανεφοδιασμό σε καύσιμα.

Νωρίτερα, ο αρχηγός του ρωσικού στόλου του Ειρηνικού, ναύαρχος Σεργκέι Αβακιάντς, ανακοίνωσε ότι σμήνη από MiG-31 ανέλαβαν υπηρεσία στην περιοχή της Αρκτικής. Τα συγκεκριμένα μαχητικά μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητα Mach 2.83 σε ύψος 21,5 χιλιομέτρων και είναι εξοπλισμένα με το υπερηχητικό οπλικό σύστημα Kinzhal.

Photo: airliners.net

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 08:52