search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 14:51
MENU CLOSE

Τραγωδία στην Ερέτρια: Τρεις προσαγωγές για τα νεκρά μέλη του συνεργείου που εκτελούσε έργα της ΔΕΗ

01.04.2021 20:08
dei_erga_new

Θρήνος για τους τρεις νεκρούς εργαζόμενους σε συνεργείο που εκτελούσε έργα της ΔΕΗ στην περιοχή της Ερέτρειας.

Σε προσαγωγή τριών ατόμων προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία για το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Γυμνό της Εύβοιας και στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τρία μέλη συνεργείου εργολάβου που εκτελούσε έργα της ΔΕΗ όταν χτυπήθηκαν από υψηλή τάση ρεύματος ενώ ένας ακόμη τραυματίστηκε σοβαρά.

Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγή του εργοδηγού και του μηχανικού του έργου καθώς και τις επιβλέπουσας από την πλευρά της υπηρεσίας. Παράλληλα αναζητούν στοιχεία για να διερευνηθεί αν είχε ζητηθεί αρμοδίως να γίνει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή για να προχωρήσουν οι εργασίες.

Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις εργαζόμενοι βρήκαν ακαριαίο θάνατο όταν έκαναν εργασίες σε κολώνα της ΔΕΗ και κάτω από συνθήκες που δεν έχουν διερευνηθεί ακόμη τους χτύπησε υψηλή τάση ηλεκτρικού ρεύματος που έφτανε τα 20.000 volt.

Όπως ανέφερε στο news.247.gr ο πρόεδρος του ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, φθορά στο σύστημα τάνυσης και επαφή με ηλεκτροφόρα σύρματα προκάλεσε τον θάνατο των εργατών. «Κατά την τάνυση του καλωδίου, κόπηκε το σύστημα της τάνυσης, ίσως το παλάγκο, ή μπορεί να μην άντεξε το καλώδιο, έκανε μία ταλάντωση και ακούμπησε σε ηλεκτροφόρα σύρματα με αποτέλεσμα να μεταφέρει το ρεύμα της μέσης τάσης στους άτυχους εργαζόμενους εκεί», είπε ο κ. Αδαμίδης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 14:50