search
ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 13:24
MENU CLOSE

Μήνυμα Τσίπρα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ: Είμαστε κόμμα εξουσίας πρέπει να δείχνουμε ρεαλισμό – Τι είπε για Πολάκη

06.04.2021 10:56
tsipras_new

Στην συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησε χθες το βράδυ στο Kontra Channel ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε για μια ακόμη φορά κριτική στην κυβέρνηση ως προς τους χειρισμούς της στην υγειονομική διαχείριση της κρίσης, τα μέτρα οικονομικής στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, το σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης, την επιλογή για την Προανακριτική, τα ελληνοτουρκικά, κλπ.

Αναφέρθηκε όμως και στον ΣΥΡΙΖΑ στέλνοντας μηνύματα στο εσωτερικό του, ενώ απάντησε και για τις πρόσφατες αναφορές Πολάκη κατά την συζήτηση και ψηφοφορία για την Προανακριτική. Ουσιαστικά κάλυψε τον βουλευτή Χανίων για τις δηλώσεις του ότι η Νέα Δημοκρατία είναι κόμμα δωσιλόγων και ότι ο Μακρυγιάννης και ο Κολοκοτρώνης ήταν… ΣΥΡΙΖΑ, τηρώντας βέβαια αποστάσεις, αφού ο ίδιος διαφώνησε με το περιεχόμενο των δηλώσεων αυτών.

«Δε θεωρώ παράταξη δωσίλογων τη ΝΔ, ούτε ότι ο Κολοκοτρώνης ήταν ΣΥΡΙΖΑ», είπε. «Στον διάλογο τον πολιτικό όταν η αντιπαράθεση είναι σκληρή ακούγονται κι υπερβολές» συνέχισε, δικαιολογώντας εν μέρει τον Παύλο Πολάκη. «Αυτό που έχει αξία είναι να προχωρήσουμε μπροστά κοιτώντας το μέλλον, όπως η ΝΔ δεν είναι παράταξη των δωσίλογων έτσι κι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παράταξη του Κουφοντίνα» κατέληξε, υπογραμμίζοντας την κεντρική κατεύθυνση, από την οποία παρεξέκλινε ο Παύλος Πολάκης.

Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος ουσιαστικά στην «αριστερή πτέρυγα» του κόμματος σημείωσε πως «είναι ένα κόμμα εξουσίας, είναι η εναλλακτική λύση, δεν έχει απωλέσει τα χαρακτηριστικά του τα ριζοσπαστικά, τον προσανατολισμό του, αλλά είναι ένα κόμμα που έχει δοκιμαστεί έχει κυβερνήσει άρα είναι ανόητο να λέει κανείς ότι δεν έχει τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα επειδή έχει την εμπειρία διακυβέρνησης είναι υποχρεωμένος να προσαρμόζει τον ρεαλισμό του στα πλαίσια του εφικτού δηλαδή να έχει έναν ρεαλιστικό ριζοσπαστισμό. Πρέπει να διαμορφώνουμε μια πολιτική η οποία είναι υλοποιήσιμη η οποία μπορεί να εφαρμοστεί αλλά η οποία δε θα είναι μία απ’ τα ίδια».

Με άλλα λόγια το μήνυμα που στέλνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε όσους στο εσωτερικό ασκούν κριτική εξ αριστερών σε επιλογές της ηγεσίας είναι ότι πάνω απ’ όλα είναι κόμμα εξουσίας και πρέπει να επιδεικνύει ρεαλισμό, αν θέλει να προσεγγίσει το κέντρο το οποίο είναι αυτό που διασφαλίζει την εκλογή και την επιστροφή στη διακυβέρνηση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 13:20