search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:03
MENU CLOSE

Γιώργος Καραϊβάζ: Στο μικροσκόπιο τα ρεπορτάζ του – Ψάχνουν ποιον μπορεί να είχε «ενοχλήσει»

09.04.2021 22:53
Karaivaz-new

Στα ρεπορτάζ, με τα οποία είχε καταπιαστεί το τελευταίο διάστημα και συγκεκριμένα με εκείνα που θα μπορούσαν να είχαν «ενοχλήσει» αναζητούν το κίνητρο των δολοφόνων του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που ανέλαβαν να εξιχνιάσουν την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου.

Οι δράστες, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οργάνωσαν και εκτέλεσαν «συμβόλαιο θανάτου» με θύμα τον δημοσιογράφο, τις κινήσεις του οποίου παρακολουθούσαν επί μέρες, τουλάχιστον. Ήξεραν το δρομολόγιο, τις κινήσεις και τα ωράριά του και του έστησαν την ενέδρα έξω από το σπίτι του, περιμένοντάς τον να επιστρέψει- μέρα μεσημέρι- στην οικογένειά του, έχοντας ολοκληρώσει την παρουσία του στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star.

Ενδεικτικό της αγριότητας του εγκλήματος, πάντως, είναι ότι ο δολοφόνος φέρεται να έριξε και «χαριστική βολή» στον Γιώργο Καραϊβάζ για να μην αφήσει καμία ελπίδα επιβίωσης στο θύμα του.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του Star, αξιωματικοί της αστυνομίας τονίζουν πως από τον τρόπο που έδρασαν οι δράστες είναι εμφανές πως δεν ήθελαν να τον τρομοκρατήσουν, αλλά να τον σκοτώσουν. Ο τρόπος που τον πλησίασαν, δηλαδή ότι έφτασαν πολύ κοντά, καθώς και το γεγονός ότι τον πυροβόλησαν πάρα πολλές φορές, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι δράστες τον ήθελαν νεκρό.

Ψάχνουν στα ρεπορτάζ του αυτούς που είχε «ενοχλήσει»

Έτσι λοιπόν, τις επόμενες μέρες αναμένεται «σκανάρισμα» αυτών των υποθέσεων σε μια προσπάθεια να πάρουν οι έρευνες κάποια κατεύθυνση.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί προσπαθούν να συλλέξουν όσο γίνεται περισσότερες πληροφορίες και περιγραφές από τους αυτόπτες μάρτυρες, για να φτιάξουν ένα πρώτο «προφίλ» των δύο νεαρών ανδρών που σκότωσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ, έξω από το σπίτι του, στον Άλιμο.

Το στοιχείο που προκαλεί ενδιαφέρον, αλλά και προβληματισμό είναι ότι οι δολοφόνοι δεν κάλυψαν τα πρόσωπά τους, όπως τουλάχιστον κατέθεσαν τέσσερις μάρτυρες.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι αρχές έχουν στα χέρια τους δύο μαρτυρίες – φωτιά. Πρόκειται για αυτόπτες μάρτυρες που είδαν από την αρχή μέχρι το τέλος τη στιγμή της δολοφονίας.

Σε κάθε περίπτωση, από την ώρα της δολοφονίας οι αρχές συλλέγουν κάθε στοιχείο, κάθε μαρτυρία, κάθε λεπτομέρεια, ακόμη και την πιο ασήμαντη φαινομενικά, αλλά και βίντεο σε μια προσπάθεια να αποτυπώσουν τις κινήσεις των δραστών, το δρομολόγιο της διαφυγής τους, ώστε να φτιάξουν έναν πρώτο καμβά ώστε να προχωρήσουν οι έρευνες για την εξιχνίαση της δολοφονίας.

Τις επόμενες ώρες αναμένονται απαντήσεις από τη βαλλιστική εξέταση για να διαπιστωθεί αν το όπλο του εγκλήματος έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια στο παρελθόν, πράγμα που θα έδινε μια κατεύθυνση στις έρευνες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:03