search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 05:48
MENU CLOSE

Ναζιστική πρόκληση στην Κρήτη: Ήθελαν να τιμήσουν τους πεσόντες Γερμανούς αλεξιπτωτιστές «αδερφούς τους»;(Photos)

13.04.2021 15:28
kreta-memorial

Mία σχετικά περιέργως προγραμματιζόμενη εκδήλωση στην Κρήτη φαίνεται πως δημιούργησε αμηχανία έως και σχόλια περί προσβολής νεκρών. Πρόκειται για μία «εκδήλωση» μνήμης (!) για τους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές που εξόντωσαν μεγάλο μέρος των κατοίκων στην Κρήτη αμέσως μετά την γερμανική εισβολή του Μαΐου του 1941.

Η επέτειος των 80 ετών από την επιχείρηση «Ερμής» των Ναζί και την κατάληψη του νησιού, ώθησε την «Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών», όπως ονομάζεται ο συγκεκριμένος φορέας που σκοπεύει να καλέσει αλεξιπτωτιστές για μία εβδομάδα στην Κρήτη και το Μάλεμε των Χανίων, προκειμένου να τιμηθεί η πρώτη μείζων επιχείρηση αεραπόβασης στην σύγχρονη στρατιωτική Ιστορία.

Το πρόβλημα ωστόσο που προκύπτει είναι οτι οι… διατυπώσεις που χρησιμοποιούνται στην αφίσα της εκδήλωσης, κάθε άλλο παρά σέβονται την μνήμη των Κρητικών που σφαγιάστηκαν ή έπεσαν νεκροί αντιστεκόμενοι στην εισβολή των Ναζί στο νησί.

Η αφίσα λέει επί λέξει:

«ΚΡΗΤΗ, ΕΛΛΑΔΑ. Πέρασαν ακριβώς 80 χρόνια από το άλμα των ειδικών δυνάμεων του Τρίτου Ράιχ που κατέκτησαν το νησί της Κρήτης. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την γενναιότητά τους», ενώ δίπλα προσθέτει: «17-23 Μαΐου 2021. Ας τιμήσουμε τους πεσόντες αλεξιπτωτιστές αδερφούς μας που πραγματοποίησαν με επιτυχία την πρώτη εναέρια στρατηγική επιχείρηση στην Ιστορία».

Την αφίσα συμπληρώνουν σύμβολα όπως ο Σιδηρούς Σταυρός, που παραπέμπει σε ναζιστικό σύμβολο, αν και πολλές χώρες αποδίδουν και σήμερα μετάλλια σε αυτό το σχήμα, όπως και η Ελλάδα, με τους Πολεμικούς Σταυρούς Α΄, Β΄ και Γ΄ Τάξης.

Ωστόσο, μετά και τις πολλές αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ανάρτηση της συγκεκριμένης «εκδήλωσης» εξαφανίστηκε από το site της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών. Ωστόσο, όπως αναγράφεται στην νέα σελίδα που βρίσκεται στη θέση της, η ανάρτηση είτε αφαιρέθηκε είτε απλώς «δεν είναι προσβάσιμη».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 02:46