search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:50
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Τεράστια πύρινη …μπάλα πέρασε ξυστά από τη Γη (Photos/Video)

14.04.2021 10:43
space-new

Για την Αμερικανική Μετεωρολογική Υπηρεσία ήταν απλώς το Event 2281-2021. Έτσι ονόμασαν την εντυπωσιακή φωτεινή βολίδα που έκανε μια δυσάρεστα κοντινή διέλευση στη Γη τη Δευτέρα.

Μία τεράστια πύρινη μπάλα από μια έκρηξη διαστημικών βράχων καταγράφηκε σε κάμερες και ήταν ορατή στους αστρονόμους από τη Φλόριντα ως τις Μπαχάμες των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς περνούσε περίπου μόλις  9.300 μίλια πάνω από τον πλανήτη μας στις 10.19 μ.μ. τοπική ώρα.

Ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα στο West Palm Beach ηχογράφησε τον θορυβο που έκανε η βολίδα καθώς περνούς στον ουρανό. 

Ένας ιδιοκτήτης σπιτιού στο Parkland μαγνητοσκόπησετο φαινόμενο στην κάμερα ασφαλείας του σπιτιού του. 

Αρκετοί κάτοικοι στις Μπαχάμες ανέφεραν στις αρχές έναν ανεξήγητο θόρυβο.

Την Τρίτη, ξεκίνησε η συζήτηση ανάμεσα στους επιστήμονες για το τι ακριβώς ήταν αυτό που είδαν. Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι ήταν ένας αστεροειδής  που εντοπίστηκε για πρώτη φορά πριν από πέντε ημέρες από αστρονόμους στο Mount Lemmon SkyCenter στην Αριζόνα.

Οπως αναφέρει ο guardian, κατά προσέγγιση ο αστεροειδής αυτός είχε το μέγεθος ενός μικρού αυτοκινήτου. Και το πέρασμα του θεωρείται ως ένα από τα πιο κοντινά περάσματα των τελευταίων χρόνων.

Ορισμένοι επιστήμνοες πιστεύουν ότι το αντικείμενο θα μπορούσε να ήταν ένα κομμάτι από τον αστεροειδή, και όχι ολόκληρος. 

Ο αστρονόμος Jonathan McDowell του Κέντρου Αστροφυσικής του Χάρβαρντ-Σμιθσόνιαν υποστήριξε, από την δική πλευρά, ότι το ιπτάμενο φωτεινό αντικείμενο δεν είχε καμία σχέση με τον αστεροειδή.

Μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης περισσότερα από 200 άτομα είχαν υποβάλει αναφορές και βίντεο στο Κέντρο Καταγραφής Ανεξήγητων Συμβάντων – εκεί που καταγράφονται τα X Files, για να θυμηθούμε και μια παλαιά κλασσική σειρά μυστηρίου της τηλεόρασης –  καθιστώντας αυτό το φωτεινό πέρασμα ένα από τα μεγαλύτερα συμβάντα στη βάση δεδομένων του 2021 .

Τέλος καταρρίπτεται η ιδέα ότι μπορεί το φωτεινό αυτό φαινόμενο να είναι αποτέλεσμα ανθρώπινων ενεργειών.

Κάποιοι υποστήριξαν ότι και τον περασμένο μήνα ένα «ντους μετεωριτών» μάγεψαν οι παρατηρητές στους ουρανούς πάνω από το Σιάτλ των ΗΠΑ μέχρι που αποδείχτηκε ότι επρόκειτο για συντρίμμια ενός πυραύλου Space X – Falcon 9 που είχε εκτοξευτεί νωρίτερα εκείνη την ημέρα από το Διαστημικό Κέντρο Kennedy της Φλόριντα.

Τη Δευτέρα, ωστόσο, δεν πραγματοποιήθηκε καμμία διαστημική δραστηριότητα από τη NASA,  από το έδαφος των ΗΠΑ. Το φως που φάνηκε τόσο ορατό πάνω από τον Ατλαντικό, σχεδόν σίγουρα δεν ήταν γήινο ότι προήλθε από ενέργειες των ανθρώπων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:48