search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:32
MENU CLOSE

Γώγος: Παρατηρείται τάση αποκλιμάκωσης – Καμία ανησυχία για Astrazeneca-Johnson & Johnson

15.04.2021 08:50
idrima_niarxos_new

Συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας στην χώρα εμφανίστηκε το πρωί της Πέμπτης ο καθηγητής Παθολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής, αυτή την στιγμή παρατηρείται μια εβδομαδιαία σταθεροποίηση των κρουσμάτων και η θετικότητα φαίνεται να έχει πέσει.

Ωστόσο σημείωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ πως μετά από 15 ημέρες θα υπάρξει αποκλιμάκωση στα νοσοκομεία και ότι τώρα το RT είναι γύρω στο 1 και σε μερικές περιοχές έχει πέσει κάτω από το 1

Επεσήμανε επίσης ότι η Αττική φαίνεται να σταθεροποιείται ενώ υπάρχει τάση ανόδου του κορωνοϊού στη Δυτική Μακεδονία.

Αναφορικά με τις μετακινήσεις το Πάσχα, ο Χαράλαμπος Γώγος είπε πως «θέλουμε Πάσχα στο χωριό αλλά θα το συζητήσουμε την επόμενη βδομάδα και πως πάνω απ όλα είναι οι ασφαλές μετακινήσεις και το να μην αυξηθούν τα κρούσματα σε περιοχές που έχουν χαμηλά κρούσματα τώρα».

Υπογράμμισε πως προτεραιότητα σίγουρα υπάρχει για το καλοκαίρι και τον τουρισμό ενώ εξέφρασε την επιφυλακτικότητα του για την απελευθέρωση των μετακινήσεων γιατί το επιδημιολογικό φορτίο είναι υψηλό σε κάποιες περιοχές.

Σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου μίλησε για σταδιακή απελευθέρωση και πως το θέμα δεν είναι μόνο μέσα στα μαγαζιά αλλά και γύρω από αυτά. Ωστόσο τόνισε πως πλέον ‘έχουμε καλύτερα όπλα πλέον και απ ότι είχαμε πέρυσι τέτοια εποχή χαρακτηρίζοντας πολύ «ισχυρό» το self test.

Τέλος αναφορικά με τα εμβόλια ο καθηγητής ανέφερε ότι «δεν είναι ανησυχητικά τα δεδομένα για Astrazeneca-Johnson & Johnson», τονίζοντας πως οι παρενέργειες είναι ένα στο εκατομμύριο πιθανότητα.

«Πρέπει να φύγει το πέπλο ανησυχίας και να πάει ο κόσμος να εμβολιαστεί» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Όσο αφορά την 2η φάση του εμβολιασμού αυτό που ξέρουμε είναι ότι στους 6 μήνες έχουμε ικανοποιητικά αντισώματα σε μεγάλο ποσοστό κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί μια μονή δόση εμβολίου μετά από 9-12 μήνες», κατέληξε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:30