search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:38
MENU CLOSE

Υποχρεωτικά… στη ζωή μας μπαίνουν τα self test

16.04.2021 07:00
selftest_new

Τα self test μπαίνουν πλέον στη ζωή μας «υποχρεωτικά» μετά και από την εισήγηση του, προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, η οποία λέει να τηρείται η αυτόφωρη διαδικασία και να σχηματίζεται δικογραφία για διέγερση σε ανυπακοή στις περιπτώσεις που χρήστες του Διαδικτύου καλούν, μέσω αναρτήσεων, να μην εφαρμόζεται το μέτρο του self-test!

Μάλιστα με το σκεπτικό αυτό συνελήφθη η μητέρα μαθητή στον Εύοσμο για διασπορά ψευδών ειδήσεων όσον αφορά στα self test. Η ίδια βέβαια υποστηρίζει ότι όσοι αντιδρούν στη μέθοδο των self test επικαλούνται το ίδιο το Σύνταγμα, υποστηρίζοντας πως ούτε εκείνοι αλλά πρωτίστως ούτε τα παιδιά τους πρέπει να εξαναγκάζονται σε ιατρική πράξη (self tests), «βάσει του νόμου Α/120 του Συντάγματος». Θεωρεί δε «αναξιόπιστα» τα self test επικαλούμενη τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους.

Η μητέρα του μαθητή A’Λυκείου, Σοφία Ρωμαίου πριν τη σύλληψη της , είχε υποβάλει μήνυση σε βάρος του διευθυντή του σχολείου επειδή τη Δευτέρα δεν επέτρεψε την είσοδο του παιδιού στην τάξη καθώς δεν είχε μαζί του βεβαίωση self test αλλά με προφορική εντολή του εισαγγελέα δεν ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.

Αφορμή για την εισαγγελική παραγγελία αποτέλεσαν αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν τα τελευταία 24ωρα σε Λύκειο της δυτικής Θεσσαλονίκης, όταν δεν επιτράπηκε σε μαθητή να προσέλθει στο μάθημα, επειδή αρνήθηκε να προσκομίσει το υποχρεωτικό self-test.

Η έταιρη παρέμβαση δείχνει ακόμη περισσότερο τη δύναμη που πρόκειται να ασκήσουν από εδώ και στο εξής τα εν λόγο τεστ στη ζωή μας. Πλέον όλοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι από Δευτέρα πρέπει να πηγαίνουν στην δουλειά τους με τα self test ανά χείρας αλλιώς δεν θα πληρώνονται!

Τάδε έφη Αριστοτελία Πελώνη… θα προχωράμε σε περικοπή αποδοχών σε υπάλληλους του Δημοσίου που δεν θα προσκομίσουν δήλωση αρνητικού αποτελέσματος self test. Κληθείσα δε να σχολιάσει τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση σε περίπτωση που υπάρχουν πολίτες που δεν θέλουν να κάνουν χρήση των self-tests, είπε: «Κάνουμε έκκληση στη λογική, πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι όλοι πρέπει να συμμετέχουμε στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας».

Υπενθυμίζεται ότι, στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ, υποχρεωτική είναι η χρήση για τους

-υπαλλήλους των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών,
-εκείνους που απασχολούνται στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»,
-απασχολούμενους στις υπηρεσίες Καθαριότητας, καθώς και
-τους δικαστικούς λειτουργούς και τους δικαστικούς υπαλλήλους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:34