search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:59
MENU CLOSE

Επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς στο μέτωπο της πανδημίας από τη Χαριλάου Τρικούπη

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2173
15-4-2021
17.04.2021 07:00
gennimata-new

Για το Κίνημα Αλλαγής η κυβέρνηση μεταφέρει τις ευθύνες αποκλειστικά στους πολίτες μετά την αποτυχημένη, όπως υποστηρίζει η Χαριλάου Τρικούπη, διαχείριση της πανδημίας. «Πάρτε τα self tests και βγάλτε τα πέρα μόνοι σας» σημειώνει χαρακτηριστικά το Κίνημα Αλλαγής, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι παραιτείται από την ευθύνη και την εντολή που έχει να προστατέψει την υγεία των πολιτών και την κοινωνική ζωή.


«Οι πολίτες παρακολουθούν και καταλαβαίνουν την υπεύθυνη στάση του Κινήματος Αλλαγής που προσπαθούμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να συμβάλουμε στην εθνική προσπάθεια όλων μας» τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RealFM 97,8 και στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Αναφερόμενη στην πανδημία και τους χειρισμούς της κυβέρνησης υποστήριξε ότι «σήμερα ανοίγουν οι δραστηριότητες όχι γιατί έχουμε λιγότερα κρούσματα, ούτε γιατί το κάνουμε με ασφάλεια, αλλά γιατί εξαντλήθηκε η αντοχή της οικονομίας και η υπομονή της ελληνικής κοινωνίας».


«Τα self tests είναι καλό εργαλείο, αλλά θα έπρεπε με ευθύνη της πολιτείας να γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι και από τον ΕΟΔΥ για να μπορούμε να διασταυρώνουμε τα πραγματικά επιδημιολογικά στοιχεία και να μην χάσουμε γι’ άλλη μία φορά τον έλεγχο, γιατί ακόμα υπάρχει συνωστισμός. Τα σχολεία έναν χρόνο μετά ανοίγουν με 25 και 30 μαθητές ανά τάξη και αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο» πρόσθεσε η επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη.


Ενώ για τη σκληρή πραγματικότητα που αποτυπώνεται στο πεδίο της οικονομίας η Φώφη Γεννηματά επισήμανε ότι «έχουμε προτείνει 120 δόσεις και 30% κούρεμα για τους συνεπείς επιχειρηματίες που θα ανταποκριθούν. Το δεύτερο που χρειάζεται οπωσδήποτε είναι να υπάρξει ένα πάγωμα των δόσεων προς τις τράπεζες για τέσσερις με έξι μήνες αλλά και ένα υποχρεωτικό άπλωμα των δόσεων προς τις τράπεζες στον εξωδικαστικό συμβιβασμό».


«Το τρίτο και κυρίαρχο», πρόσθεσε, «είναι η ρευστότητα, επιστρεπτέα με 70% ενίσχυση και βεβαίως επιδότηση 100% των ασφαλιστικών εισφορών για να μην έχουμε ανεργία και λουκέτα και αναστολή των πλειστηριασμών και του πτωχευτικού κώδικα, του πτωχευτικού νόμου που οδηγεί πραγματικά σε τεράστιο αδιέξοδο»

Ερώτηση σε Μητσοτάκη


Για καθυστερήσεις στην εμβληματική ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου κάνει λόγο η πρό-εδρος του Κινήματος Αλλαγής σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό. «Δυστυχώς, το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει σοβαρή καθυστέρηση στη δημοπράτηση των έργων της β’ φάσης, καθώς η Περιφέρεια Αττικής προβάλλει απαράδεκτες ενστάσεις για τη χρηματοδότηση των αναγκαίων έργων» υποστηρίζει μεταξύ άλλων η Φωφη Γεννηματά.

Στην ερώτησή της επισημαίνει ακόμα ότι πρέπει να διατηρηθεί ο ανοιχτός και δημόσιος χαρακτήρας του παραλιακού μετώπου σε όλους τους χώρους και τις υποδομές που θα δη-μιουργηθούν, ενώ σημειώνει την ανάγκη σύστασης κοινού φορέα διαχείρισης με τη συμμε-τοχή των δήμων της περιοχής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:59