Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Μια πανεύκολη συνταγή για πασχαλινά μπισκότα, διασκεδαστική και γρήγορη στην προετοιμασία που μπορείτε να τα φτιάξετε μαζί με τα παιδιά σας. Μπορείτε, αν θέλετε, να χρησιμοποιήσετε την παραδοσιακή σας συνταγή για μπισκότα ή πασχαλινά κουλουράκια.
250 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο
50 γραμμάρια κόρν φλάουρ κοσκινισμένο
100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
100 γραμμάρια βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 αυγό
Ξύσμα από 1 λεμόνι
10 γραμμάρια κακάο σκόνη κοσκινισμένο
Λίγο γάλα αν χρειαστεί
Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά, εκτός από το κακάο και το γάλα, μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη ζύμη. Πάρτε ένα κομμάτι από αυτή σε μέγεθος μανταρινιού και προσθέστε το κακάο. Αναμίξτε καλά και αν χρειαστεί, χρησιμοποιήστε μερικές σταγόνες γάλα για να γίνει πιο μαλακό. Αφήστε τη ζύμη στην άκρη σκεπασμένη ή βάλτε την για λίγο στο ψυγείο για να μπορέσετε να σχηματίσετε τα προβατάκια. Για να τα φτιάξετε, δημιουργήστε πολλές μικρές μπάλες σε μέγεθος κουκούτσι κερασιού και ενώστε τις απαλά έτσι ώστε να σχηματίσετε το σώμα του πρόβατου. Με την καφέ ζύμη, δημιουργήστε το κεφάλι, τα αυτιά, την ουρά και τα πόδια και ενώστε τα κι αυτά απαλά. Βάλτε τα πάνω σε μια λαμαρίνα που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε τα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για περίπου 15 λεπτά. Θα πρέπει το σώμα τους να παραμείνει τόσο λευκό, έτσι ώστε να είναι αληθοφανές. Βέβαια μην ξεχνάτε ότι στο κοπάδι πάντα υπάρχει ένα μαύρο πρόβατο!
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.