search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 04:07
MENU CLOSE

«Τέλος χρόνου» για τον Λαγό: Την άρση ασυλίας του εισηγείται η επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου

22.04.2021 17:08
lagos_new

Η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε το σχέδιο έκθεσης με το οποίο συνιστά την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Γιαννη Λαγού με 22 ψήφους υπέρ και 2 ψήφους κατά, όπως ανέφερε ευρωπαϊκή πηγή.

Η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί την επόμενη εβδομάδα στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε στις 7 Οκτωβρίου του 2020 να καταδικάσει την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, μαζί και τον ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό, αρνούμενο μάλιστα να δώσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής του.

Συγκεκριμένα, στις 13 Σεπτεμβρίου 2019 καταδικάστηκε σε οκτώ μήνες φυλάκιση με αναστολή για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο Συνεργείο το 2013, ενώ στις 7 Οκτωβρίου 2020 καταδικάστηκε για τη δράση του με τη Χρυσή Αυγή για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 13 ετών και 8 μηνών χωρίς αναστολή.

Ο ίδιος είχε φύγει την ημέρα την απόφασης για τις Βρυξέλλες από την Αθήνα για να μη συλληφθεί από τις ελληνικές αρχές. Ο έτερος χρυσαυγίτης που καταδικάστηκε και ακόμα δεν έχει καταλήξει στη φυλακή, Χρήστος Παππάς, ακόμη καταζητείται.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:04