search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 13:07
MENU CLOSE

Κίνημα Αλλαγής: Η κυβέρνηση μετακυλίει τις ευθύνες στους πολίτες

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2174
22-4-2021
23.04.2021 07:00
kinal-new

Για το Κίνημα Αλλαγής είναι σαφές πως η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός συνεχίζουν να μετακυλίουν στους πολίτες τις ευθύνες τους για τη διαχείριση της πανδημίας, καθώς πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την πασχαλινή περίοδο και τα όσα υποστήριζαν μέχρι πριν από λίγες μέρες τα στελέχη τής κυβέρνησης για τις εορταστικές ημέρες και το «Πάσχα στο χωριό».


«Με την επίκληση της ατομικής ευθύνης για ακόμη μία φορά επιχειρούν να κρύψουν τη διαχειριστική τους ανεπάρκεια στην πανδημία, ενώ εδώ κι έναν χρόνο έχουν φτάσει το ΕΣΥ στο όριό του κι έχουν εξαντλήσει τις αντοχές τής κοινωνίας και της οικονομίας, διχάζοντας την επιτροπή των επιστημόνων και κλονίζοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών με τις συνεχείς παρεμβάσεις τους» λένε από τη Χαριλάου Τρικούπη.


Σύμφωνα με στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, «τώρα, ακολουθώντας τη γνωστή συνταγή, ο πρωθυπουργός πρώτα αποφασίζει για το Πάσχα, μετά διαπραγματεύεται. Στη συνέχεια το Μαξίμου θα πιέζει τους ειδικούς να επικυρώσουν τα τετελεσμένα, ενώ στο τέλος η πανδημία θα συνεχίζει απτόητη και, σύμφωνα με την κυβερνητική προπαγάνδα, την ευθύνη θα έχουν πάλι αποκλειστικά οι πολίτες, οι οποίοι παραμένουν στο ίδιο έργο θεατές από την αρχή της πανδημίας».

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, ο οποίος τόνισε πως «έχουμε μέτρα τα οποία έχουν αποτύχει, έχουμε το μεγαλύτερο σε διάρκεια λοκντάουν στην Ευρώπη και ταυτόχρονα τα κρούσματα δεν μειώνονται».


Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό North 98 FM το στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη υποστήριξε πως «ζούμε ένα φιάσκο, το οποίο ξεκίνησε τα Χριστούγεννα, όπου έλεγαν ότι θα μείνουμε μέσα για να κάνουμε Πρωτοχρονιά, την Πρωτοχρονιά μείναμε μέσα για να κάνουμε 25η Μαρτίου και στη συνέχεια μένουμε μέσα για να κάνουμε Πάσχα και τώρα πάμε για καλοκαίρι».


Σύμφωνα με τον Χρηστίδη, «η κυβέρνηση ψάχνει εξιλαστήρια θύματα, πότε αυτά είναι οι λοιμωξιολόγοι, πότε οι δημοσιογράφοι, πότε η αντιπολίτευση και στο τέλος και οι πολίτες, η ίδια δεν αναλαμβάνει ποτέ την ευθύνη». Και σχολίασε χαρακτηριστικά πως «ακούμε την κυβέρνηση να λέει ότι διανύουμε το τελευταίο μίλι από τον Φεβρουάριο και έχουμε φτάσει Απρίλιο και σύμφωνα με τα στοιχεία των λοιμωξιολόγων έχουμε μπροστά μας πολλά χιλιόμετρα ακόμα μιας πολύ δύσκολης περιόδου».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 13:04