search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:10
MENU CLOSE

Στο έλεος του κορωνοϊού η Ινδία – Παγκόσμιο ρεκόρ νέων κρουσμάτων για τέταρτη ημέρα

25.04.2021 08:48
india

Τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού που έχουν αναφερθεί ποτέ σε οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο μέσα σε ένα 24ωρο κατέγραψε για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα η Ινδία, με το υπουργείο Υγείας να ανακοινώνει 349.691 νέες μολύνσεις.

Παράλληλα στη χώρα καταγράφηκε και ρεκόρ θανάτων, αφού τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν στην covid-19, 2.767 άνθρωποι.

Συνολικά, από την αρχή της πανδημίας στην Ινδία έχουν αναφερθεί 16,96 εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού και και 192.311 θάνατοι από covid-19.

Αποστολή βοήθειας από τις ΗΠΑ

Στο μεταξύ ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως σκοπεύει να στείλει στη χώρα επιπλέον βοήθεια.

“Βρισκόμαστε σε εντατικές συνομιλίες σε υψηλό επίπεδο και σχεδιάζουμε να στείλουμε άμεσα επιπλέον βοήθεια στην κυβέρνηση της Ινδίας και τους Ινδούς υγειονομικούς που μάχονται ενάντια σε αυτή το σφοδρό ξέσπασμα (της επιδημίας covid-19). Σύντομα θα σας ενημερώσουμε περαιτέρω”, επισήμανε ο εκπρόσωπος σε mail που έστειλε στο Reuters.

Η Ινδία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα δεύτερο, σφοδρό κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού, το οποίο έχει φέρει στα όριά τους τα νοσοκομεία της χώρας και έχει οδηγήσει σε ελλείψεις οξυγόνου. Η ινδική κυβέρνηση έχει καταφύγει σε στρατιωτικά αεροσκάφη και τρένα για να μεταφέρουν οξυγόνο στο Νέο Δελχί από άλλες περιοχές της χώρας, αλλά και από το εξωτερικό, όπως για παράδειγμα από τη Σιγκαπούρη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48