search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:17
MENU CLOSE

Lockdown: Εν αναμονή ανακοινώσεων για SMS και μετακινήσεις

27.04.2021 17:09
kovid-agora-new

Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου θα καταργηθούν τα sms στο 13033, ενώ σύντομα αναμένεται να αποτελέσουν παρελθόν και οι περιορισμοί στις μετακινήσεις. Την Μεγάλη Τετάρτη αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις.

Mαζί με την εστίαση τη Δευτέρα του Πάσχα απελευθερώνονται και οι διαδημοτικές μετακινήσεις, ενώ αλλάζει και το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα καθώς θα ξεκινά από τις 23:00.

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, αναφερόμενος στο θέμα επισήμανε πως από τη Δευτέρα 3 Μαΐου που ανοίγει η εστίαση θα επιτρέπονται και οι διαδημοτικές μετακινήσεις ενώ ο πολίτης δεν θα χρειάζεται να στέλνει sms για να πάει σε κάποιο εστιατόριο ή καφέ.

Aκόμη, υπογράμμισε πως τα καταστήματα με εξωτερικούς χώρους και καθήμενους πελάτες, θα είναι ανοικτά μέχρι τις 23:00, όταν θα ξεκινά και η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Για το άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων και το ζήτημα της κατάργησης των sms για τις μετακινήσεις μίλησε κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, η κ. Πελώνη διευκρίνισε ότι αναφορικά με τις υπερτοπικές μετακινήσεις είπε ότι αυτές θα επιτραπούν με το άνοιγμα του τουρισμού ενώ, αναφορικά με τις διαδημοτικές, είπε ότι το «λογικό είναι να επιτραπούν με το άνοιγμα της εστίασης, στις 3 Μαΐου, ωστόσο αυτό θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών».

«Όπως ήδη είναι γνωστό η κυβέρνηση έχει χαράξει ένα συγκεκριμένο οδικό χάρτη για την επανεκκίνηση οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων με τρεις βασικούς σταθμούς:

-Επαναλειτουργία της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους την Δευτέρα 3 Μαΐου.

-Επαναλειτουργία Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων την Δευτέρα 10 Μαΐου.

-Άνοιγμα του Τουρισμού και απελευθέρωση υπερτοπικών μετακινήσεων το Σάββατο 15 Μαΐου».

Το sms δεν έχει έρθει η ώρα να καταργηθεί στις μετακινήσεις αλλά θα μπορούσε να καταργηθεί τις επόμενες ημέρες αν επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί, σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Αναφερόμενος στο ωράριο των εστιατορίων που θα κλείνουν στις 11, ο υπουργός εξήγησε ότι οι πολίτες πρέπει στις 23.00 να είναι σπίτι, ενώ οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων εξαιρούνται της απαγόρευσης αυτής.

Επεσήμανε πως η αγορά τις πρώτες μέρες κινήθηκε πολύ χαμηλά σε αντίθεση με το σαββατοκύριακο που πήγε καλύτερα γι αυτό και ένα από τα αιτήματα που έγιναν στην επιτροπή είναι να καταργηθεί το click inside αλλά δεν έχει γίνει ακόμα δεκτό. Ωστόσο, σημείωσε πως το sms δεν έχει έρθει η ώρα να καταργηθεί στις μετακινήσεις αλλά θα μπορούσε να καταργηθεί τις επόμενες ημέρες αν επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί.

Υπογράμμισε πως όταν ανοίξει ο τουρισμός ο στόχος είναι να μην υπάρχει το SMS αλλά εξαρτάται και από τους εμβολιασμούς.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:16