search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:07
MENU CLOSE

Με το… δεξί το άνοιγμα της εστίασης- Πλήθος κόσμου σε ταβέρνες και καφετέριες

03.05.2021 22:03
Estiasi_new

Με επιτυχία εκτιμάται ότι στέφθηκε η πρεμιέρα του ανοίγματος της εστίασης σε όλη τη χώρα, ύστερα από lockdown 6 μηνών. Σε συνδυασμό με τη μείωση των διασωληνωμένων και τη ραγδαία αυξανόμενη εμβολιαστική κίνηση, η εικόνα διαγράφεται περισσότερο αισιόδοξη για επιστροφή στην κανονικότητα.

Με συμμάχους τον καλό καιρό και την αργία της Δευτέρας του Πάσχα, οι πολίτες επισκέφθηκαν καταστήματα εστίασης, καφέ και εστιατόρια, δίνοντας και πάλι ζωή στα άδεια τραπεζοκαθίσματα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI


Ως επί το πλείστον, πολίτες και καταστηματάρχες συμμορφώθηκαν με τα μέτρα -αποστάσεις ασφαλείας και μάσκες

Απόψε είναι και η πρεμιέρα για τα μπαρ

Υπενθυμίζεται ότι από απόψε διευρύνεται κατά μία ώρα το ωράριο μετακίνησης των πολιτών και η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 11 μ.μ., από 10 μ.μ. που ίσχυε μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα, και θα λήγει στις 5 τα ξημερώματα.

Πρώτο βράδυ με ανοιχτά μπαρ και εστιατόρια μετά το εξάμηνο lockdown Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Φυσικά, όλες οι μετακινήσεις θα εξακολουθούν να γίνονται με αποστολή SMS στο 13033, όπως ξεκαθάρισε πριν από λίγες ημέρες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Παράλληλα, όσοι επιθυμούν να βρεθούν σε ένα εστιατόριο ή καφέ, τα οποία θα λειτουργούν από σήμερα σε εξωτερικούς χώρους και έως τις 10:45 το βράδυ, θα κάνουν χρήση του κωδικού 6 στο 13033.

Πρώτο βράδυ με ανοιχτά μπαρ και εστιατόρια μετά το εξάμηνο lockdown

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, επισκέφθηκε καταστήματα στην Κηφισιά, δηλώνοντας ότι θα είναι δίπλα στους ανθρώπους της εστίασης μέχρι να επανακάμψουν πλήρως.

Όπως έγραψε ο υπουργός στο twitter: «Πρώτη μέρα της εστιάσεως σήμερα, έκανα μια μικρή βόλτα στην Κηφισιά. Παντού χαμογελαστοί άνθρωποι, έτοιμοι για ένα νέο καλό ξεκίνημα και με πλήρη τήρηση των μέτρων. Τους Ευχαριστώ! Θα είμαστε δίπλα τους έως ότου όλα γίνουν όπως πριν».

Πολλοί επίσης Αθηναίοι -και όχι μόνο- προτίμησαν τις παραλίες λόγω του μίνι κύματος καύσωνα που έπληξε τη χώρα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:04