search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:14
MENU CLOSE

Τσίπρας: Όταν ζητούσα από τον Μητσοτάκη την άρση της πατέντας για το εμβόλιο με χλεύαζε

06.05.2021 10:14
tsipras

Την ανακοίνωση στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση των ΗΠΑ μέσα από την οποία ζητά την κατάργηση της πατέντας για το εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό σχολιάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μέσα από ανάρτησή του στο facebook.

O Αλέξης Τσίπρας επαναλαμβάνει τη θέση του υπέρ της κατάργησης της παντέντας των εμβολίων κατηγορώντας παράλληλα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι υπερασπίζεται τα κέρδη των μεγάλων πολυεθνικών.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έγραψε

«Οι ΗΠΑ τάσσονται υπέρ της κατάργησης των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, δηλαδή της πατέντας, για τα εμβόλια του Covid-19, όπως δήλωσε η επικεφαλής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας των ΗΠΑ για την εμπορική πολιτική, Κάθριν Τάι.

Όταν το Γενάρη ζητούσα από τον κ. Μητσοτάκη να αναλάβει ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την άρση της πατέντας στα εμβόλια, με χλεύαζε στη Βουλή κατηγορώντας με ότι θέλω να καταργηθεί η «ελεύθερη αγορά» με ένα νόμο κι ένα άρθρο.

Όταν δεν κατανοείς ότι οι καιροί αλλάζουν, απλά συνεχίζεις να ζεις στον παλιό κόσμο και να υπερασπίζεσαι με πάθος τις αξίες του. Εν προκειμένω τα κέρδη των μεγάλων πολυεθνικών.

Η πανδημία όμως αποτελεί ιστορική τομή. Και ήρθε η ώρα να θέσουμε την ανθρώπινη ζωή πάνω από τα κέρδη.»

Τι απαντούσε ο Μητσοτάκης στην πρόταση Τσίπρα για πρωτοβουλιες για άρση της πατέντας των εμβολίων στις 15 Γενάρη:

Αναφορικά με την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, που είχε κάνει πριν λίγες ημέρες όταν επισκέφθηκε την ΠτΔ, να αναλάβει δηλαδή η χώρα πρωτοβουλία και να ζητήσει από την ΕΕ να εξασφαλίσει τις πατέντες των εμβολίων, ώστε να μπορούν να παράγονται μαζικότερα οι δόσεις που χρειάζονται για τον άμεσο εμβολιασμό των πολιτών ο κ. Μητσοτάκης σχολίαζε: «Πάλι καλά που δεν ζητήσατε να κρατικοποιηθούν Pfizer και AstraZeneca με ένα νόμο και ένα άρθρο» και ότι «μετά τα λεφτόδεντρα ανακαλύψατε και τα εμβολιόδεντρα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:13