search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:29
MENU CLOSE

«Εισβολές» αγριογούρουνων σε Εκάλη και Θεσσαλονίκη (Video)

10.05.2021 21:21
agriogourouna

Η μειωμένη κίνηση στους δρόμους τους πρώτους μήνες της καραντίνας, αλλά και η απαγόρευση του κυνηγιού, πολλαπλασίασαν τους πληθυσμούς αγριογούρουνων, πολλά από τα οποία μάλιστα εμφανίζονται και σε αστικές περιοχές.

Ένα αγριογούρουνο έχει γίνει πλέον μόνιμος κάτοικος του κέντρου της Θεσσαλονίκης και οι αρχές το ψάχνουν, ενώ εμφανίσεις αγριογούρουνων καταγράφονται και στα βόρεια προάστια της Αθήνας.

Αγριογούρουνα έκαναν την εμφάνισή τους στην Εκάλη της Αθήνας και στη Θεσσαλονίκη, από αυλές σπιτιών μέχρι και σε κεντρικές πλατείες. Κάνουν βόλτες ακόμη κι ανάμεσα στα αυτοκίνητα.

Κάτοικος του Διόνυσου ανέφερε ότι έχουν περάσει δύο φορές από την περιοχή της, τον τελευταίο χρόνο. Την τελευταία φορά ήταν πάνω από 9 άγρια ζώα, τα οποία προκάλεσαν καταστροφές στην αυλή της.

Ένα αγριογούρουνο εντοπίστηκε να κινείται στα Λαδάδικα με κατεύθυνση στην παραλία της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ. «Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τα αγριογούρουνα. Οι πληθυσμοί αυξάνονται. Υπάρχουν καταφύγια περιμετρικά της Θεσσαλονίκης» δήλωσε ο διευθυντής εργαστηρίου άγριας πανίδας, Χρήστος Βλάχος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:29