search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 15:47
MENU CLOSE

Θλίψη για τον θάνατο του Γιώργου Χουλιάρα – Ο άνθρωπος που άλλαξε το τηλεοπτικό τοπίο στην Κύπρο (video)

10.05.2021 14:43
XOULIARAS23

Σε πένθος βρίσκεται από το πρωί ο δημοσιογραφικός κόσμος σε Ελλάδα και Κύπρο, εξαιτίας της είδησης του θανάτου του δημοσιογράφου Γιώργου Χουλιάρα.

Ο Γιώργος Χουλιάρας έδινε μάχη με τον καρκίνο τους τελευταίους 4 μήνες και νοσηλευόταν στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα». Ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών, τα δύο από τα οποία ήταν ανήλικα.

Σε ανακοίνωση της η ΕΣΕΗΑ αναφέρει: «Ο Γιώργος Χουλιάρας άφησε έντονο το αποτύπωμά του, όπου και εάν εργάστηκε. Οι παρεμβάσεις του, οι ιδέες και οι προτάσεις του επηρέασαν το τηλεοπτικό τοπίο της χώρας αλλά και της Κύπρου, στην οποία είχε μια μακρόχρονη παρουσία».

Η θριαμβευτική πορεία στην Κύπρο

Οταν έφυγε από την Ελλάδα άφηνε πίσω του ήδη μια μεγάλη πορεία στην τηλεόραση, σε MEGA, ΕΡΤ και Alpha.

Ο δημοσιογράφος είχε βάλει ως στόχο την ανάπτυξη του τηλεοπτικού σταθμού Mega στην Κύπρο, αναλαμβάνοντας τα ηνία του ως Γενικός Διευθυντής, παρά το γεγονός ότι το πρόγραμμα του σταθμού αποτελείτο αποκλειστικά με παραγωγές της Ελλάδας.

Όπως αναφέρoυν τα κυπριακά μέσα, ο Γιώργος Χουλιάρας μέσα σε σχεδόν μια δεκαετία διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία του Mega, όπου με τις τολμηρές και πρωτοποριακές ιδέες δημιούργησε τα μεγάλα show ταλέντων, αλλά και τα πρώτα reality στην κυπριακή τηλεόραση.

Μερικά από αυτά: “DanSing”, “Get on Stage”, “Πρόβα γάμου” αλλά και η κοινωνική εκπομπή “Έχεις Μέσον” όπου δίνοντας τον λόγο στον πολίτη κατάφερε να προσελκύσει και να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κυπριακού τηλεοπτικού κοινού.

Παράλληλα ήταν ο άνθρωπος που ανέδειξε πολλά σημαντικά τηλεοπτικά πρόσωπα στο νησί της Κύπρου, όπως η Χριστιάνα Αριστοτέλους, η Στέλλα Στυλιανού, η Κατερίνα Αγαπητού, ο Λουκάς Φουρλάς και η Άντρη Καραντώνη.

Μετά από την πολύχρονη πορεία του στο κανάλι Mega Κύπρου, ο Γιώργος Χουλιάρας αποχώρησε τελικά και ανάλαβε τη θέση Διευθυντή Τηλεόρασης στον τηλεοπτικό σταθμό Σίγμα.

Στις αρχές του 2020 ανακοινώθηκε η παραίτηση του από το Σίγμα, αποφασίζοντας να μείνει εκτός τηλεοπτικών δρώμενων για κάποιο χρονικό διάστημα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 15:46