search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:52
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Βγάλτε τη μάσκα σε ανοιχτό χώρο αν είστε εμβολιασμένοι, λέει ο Φάουτσι (Video)

13.05.2021 16:55
mask_new

Την μη αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας σε ανοιχτούς χώρους από άτομα που είναι πλήρως εμβολιασμένα κατά του κορωνοϊού ενέκρινε ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ Άντονι Φάουτσι.

Ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων δήλωσε στο MSNBC ότι «πρέπει να κάνουμε αυτό το πέρασμα. […] Αν είσαι εμβολιασμένος, δεν χρειάζεται να φοράς μάσκα σε εξωτερικούς χώρους», ουσιαστικά επιβεβαιώνοντας και επεκτείνοντας τις οδηγίες του Απριλίου του CDC σχετικά με τη χρήση της μάσκας κατά του κορωνοϊού.

«Στην ασυνήθιστη περίπτωση που βρίσκεσαι σε μια κατάσταση έντονου συνωστισμού, όπου ο ένας κυριολεκτικά πέφτει πάνω στον άλλο, τότε φόρα μάσκα. Αλλά, αν είσαι εμβολιασμένος και είσαι σε εξωτερικό χώρο, άσε τη μάσκα. Δεν χρειάζεται να τη φοράς», σημείωσε ο Φάουτσι.

Παράλληλα, εξέφρασε αμφιβολίες για το αν θα πρέπει το εμβόλιο να είναι προαπαιτούμενο για την επιστροφή των παιδιών στο σχολείο, λέγοντας ότι «θα πρέπει να ενθαρρύνουμε» τον εμβολιασμό τους, αλλά να μην αποτελεί προϋπόθεση, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις.

Ειδήσεις σήμερα

Βατόπουλος: Πότε μπορούμε να νιώθουμε ασφαλείς μετά και την δεύτερη δόση του εμβολίου

Εμβολιασμός: Έως το τέλος Ιουνίου η ολοκλήρωση της «Ελευθερίας» στα νησιά

Οχάιο: Σε κλήρωση για 1 εκατ. δολάρια μπαίνουν όσοι εμβολιάζονται για τον κορωνοϊό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50