search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:35
MENU CLOSE

Σχολεία: Πόσα θετικά self tests δηλώθηκαν την Κυριακή – Ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί (Videos)

16.05.2021 20:29
sholeia_maskes_new

Σε λίγες ώρες ξεκινά η σχολική εβδομάδα και γονείς και μαθητές πρέπει να διενεργήσουν αυτοδιαγνωστικό τεστ και να δηλώσουν το αποτέλεσμα στη σχετική πλατφόρμα.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, μέχρι τις 18:00 είχαν δηλωθεί 394 θετικά self tests επί συνόλου 196.984 σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και εργαζόμενους στα σχολεία όλων των βαθμίδων.

Ωστόσο, οι πολλές δηλώσεις γίνονται από το απόγευμα έως τις βραδινές ώρες.

Σημειώνεται ότι μία φορά την εβδομάδα αντί για δύο θα υποβάλλονται σε self test οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και το λοιπό προσωπικό στα σχολεία όλης της χώρας από την προσεχή Δευτέρα 17 Μαΐου.

Ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

Στο μεταξύ, από τη Δευτέρα 17 Μαΐου ανοίγουν και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, με υποχρεωτικό self test δύο φορές την εβδομάδα για τους εκπαιδευτικούς. Όπως είναι λογικό, για τους μικρούς μαθητές δεν προβλέπεται υποχρέωση χρήσης μάσκας, ούτε διενέργειας αυτοδιαγνωστικών τεστ.

Για ποιους είναι υποχρεωτικό το self test

Σημειώνεται ότι υποχρεωμένοι να διενεργούν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο είναι οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, οι δικαστικοί υπάλληλοι, καθώς και οι εργαζόμενοι σε λιανεμπόριο και εστίαση. Ακόμα, self tests πρέπει να πραγματοποιούν ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι σε κομμωτήρια και σχολές οδηγών.

Σκέψεις για διάθεση των self tests στα super markets

Σημειώνεται ότι ο ΕΟΦ τονίζει ότι τα αυτοδιαγνωστικά τεστ πρέπει να διατίθενται μόνο σε φαρμακεία. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, κυβερνητικά στελέχη εξετάζουν να διοχετεύσουν τα self tests και στα super markets.

Καταγγελία για ελαττωματικά self tests στην Πάτρα

Από τη διαδικασία της επέκτασης των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων δεν λείπουν και τα απρόοπτα. Όπως καταγγέλλουν παιδίατροι από την Πάτρα, στην περιοχή έχει διοχετευτεί μία ελαττωματική παρτίδα self tests που βγάζει μαζικά ψευδώς θετικά αποτελέσματα. Οι παιδίατροι ζητούν να ελεγχθεί η αξιοπιστία της εν λόγω παρτίδας.

Κορωνοϊός: 50 νεκροί, 656 διασωληνωμένοι – Στα 1.262 τα νέα κρούσματα

Πενήντα νεκρούς, 656 διασωληνωμένους και 1.262 νέα κρούσματα ανακοίνωσε το Σάββατο ο ΕΟΔΥ.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.262, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 377.090 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 40 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.711 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 50, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 11.415 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 656 (62.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 82.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.280 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 287 (ημερήσια μεταβολή -4.97%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 323 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2
έως 106 έτη).

Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων – Σταθερά ψηλά η Αιτωλοακαρνανία

Μεγάλος αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού εξακολουθεί να καταγράφεται στην Αιτωλοακαρνανία, με το Μεσολόγγι να βρίσκεται στην «κόκκινη ζώνη» τις τελευταίες δύο εβδομάδες ως απόρροια των εορτών του Πάσχα.

Συγκεκριμένα, στον μεγάλο νομό της δυτικής Ελλάδας εντοπίζονται 67 κρούσματα, ενώ 40 καταγράφηκαν στη γειτονική Αχαΐα.

Τα πρωτεία βεβαίως διατηρεί η Αττική, με 613 κρούσματα συνολικά, συμπεριλαμβανομένων των νησιών. Στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 84 νέες μολύνσεις.

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή:

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Οι τοπικές εξάρσεις ανησυχούν τους ειδικούς – 1.957 κρούσματα το Σάββατο

Κορωνοϊός: 1.957 κρούσματα και 43 θάνατοι – Στους 661 οι διασωληνωμένοι

Άρση μέτρων: Αυξημένη κίνηση σε λιμάνια και εθνικές οδούς (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:35